Hoppa till innehåll

Varning för quornkorv

Jag tyckte det var kul att se en ny vegetarisk korv i frysdisken, en som dessutom inte är minimal i storleken. Men fyyy, jag kan inte annat än varna för quornkorv. Den är nästan smaklös och har en otroligt obehaglig, gnisslig konsistens. Jag gillade den inte alls när jag åt den i korvbröd förut och gjorde därför slut på den i min korvlåda som jag lagade idag – och den lyckades den nästan förstöra, trots att jag aktivt försökte förbättra korvbitarna genom stekning och kryddning. Det är helt enkelt INTE GOTT.

Tacka vet jag sojakorv från Hälsans kök! Mer smakrik och bra konsistens. Visst är de små, men längden matchar ett korvbröd perfekt och det är faktiskt riktigt smidigt.

Tyvärr är ju ingen av dessa korvar vegansk, det är ägg i dem. Jag undrar verkligen varför det inte finns vettiga vegankorvar i vanliga butiker ännu. Vi åt jättebra vegankorvar på Tobago, Tofu Links hette de. Riktigt bra smak och konsistens, till och med bättre än sojakorvarna jag gillar. Kom till Sverige, please? Just nu äter jag ju allt jag känner för, men jag ser fram emot att bli ordentligt vegan när jag inte är så matmärklig längre.

2 kommentarer

  1. Elisabeth Elisabeth

    Håller helt klart med om sojakorven! Den är mycket god. Kanske ska akta mig för quornkorven då… Har du/ni provat något av allt det andra nya (nytt för mig kanske jag ska säga ;D), som biffarna med tomat och ost t.ex.? De såg lite spännande ut, men samtidigt är jag lite tveksam.

  2. Jag är faktiskt inget stort fan av quorn generellt, tycker att soja oftast är bättre. Jag har testat någon ostfylld schnitzel som var OK, men inte särskilt spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *