Hoppa till innehåll

Byxbekymmer och förkylningsfara

Åh, så skönt att vara ledig så att jag kan gå runt i mina pyjamasbyxor! Jag har också mina mysiga strumpor som är för tjocka för skorna…

Byxor är onekligen lite av ett bekymmer nu. Mina mammajeans är förhållandevis okej, men jag blir tokig på mina snygg-mammabyxor. Det är fånigt, eftersom snyggbyxorna nog är de dyraste byxor jag någonsin köpt (ca 850 kr + att jag köpte uppläggningsband för 40 kr…) och jeansen var jättebilliga (179 kr). Det största problemet är än så länge att byxorna åker ner hela tiden, jättejobbigt. Kan tänka mig att jag gärna slipper ha något som sitter åt om magen snart också – de är ju visserligen mjuka just över magen, men ändå. Igår försökte jag hitta snickarbyxor på stan, men det var omöjligt. Jag frågade i flera butiker (eftersom jag var alldeles för trött för att orka gå runt och titta överallt) men det fanns ingenstans. Vissa expediter tittade på mig som om jag vore tokig… Fem i sju (= stängning) hittade jag faktiskt ett par på Indiska – jag hade hela tiden på känn att jag sett snickarbyxor någonstans och när jag kom dit mindes jag att det var i deras skyltfönster. Ändå tog det ett bra tag innan jag hittade dem där inne (de fanns inte i skyltfönstret längre) och jag såg dem faktiskt först när jag ställde mig i kassakön för att fråga. Skyndade mig till provhytten, men byxorna var helt fel. De hade inga större än M och dem fick ju magen knappt plats i ens nu.

Var hittar man snickarbyxor?! Det finns visserligen lite på Tradera, men jag har ju ingen aning om vilken storlek jag behöver. Nu när jag provar jackor i storlek 44 känns de ju små om magen, liksom… och jag har väl 36 i vanliga fall. Funderade på att åka till Myrorna idag, men jag orkar inte… det får väl bli i den kommande veckan kanske.

Jag vaknade med halsont idag och känner mig typiskt förkylningstung. Inte vad jag vill just nu. Jag vill vara frisk på onsdag när min vattengympa börjar och dessutom vill jag ju gärna ta chansen att jobba i stan i början av veckan. Det är så dyrt att vara sjuk också…

Publicerat iVardagsliv

6 kommentarer

 1. Inga av dem jag provat hittills, men jag får testa vidare. :)

  Jag ska kolla second hand! Hoppas, hoppas… Kanske dessutom kan hitta en jacka jag kan ha ett tag – så länge den är stor och billig är jag nämligen inte så kinkig, men alla i vanliga affärer är dyra… Bra att du nämnde Ebbes hörna, jag kom bara att tänka på Myrorna, men den finns ju också…!

 2. funkar det inte med tajts då? dom får man ju prova innan?
  jag spanade som en galning men jag hittade inget! fast igår såg jag en tjej med gråa tjusiga snickarbyxor (inte mamma dock) så det borde ju finnas nånstans!
  kanske du kan kolla second hand? där har dom ju lite mera udda kläder?
  det finns en stor jeansavdelning på Ebbes hörna vid Bellevue.
  jag hittade ingen jacka idag när jag var på stan så jag kan spana lite till i veckan.

 3. Klänning och leggings var länge väldigt bra, men nu är jag för stor för mina leggings… och barbent är inte ett alternativ. Får väl köpa mammastrumpbyxor som man inte kan prova innan, med största sannolikhet bara för att konstatera att de inte passar… :(

  Vill inte köpa oprovade snickarbyxor, eftersom det är så liten chans att de passar och är bra…

  Johanna, jättesnällt, säg till om du ser några!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *