Händelserik måndag

Igår åkte jag och Ava in till stan vid tretiden och fikade med Carolin och Ludwig – Carolin var med på föräldrautbildningen vi gick på i Gamlestan och Ludwig är hennes söte son. Vi testade Fröken Olsson, eftersom jag drog mig till minnes att jag sett värsta barnvagnsmaffian där någon gång och därför tänkte att det nog var barnvagnsvänligt. Det var det väl inte precis… trappsteg överallt, men som tur var fanns det plats för oss precis innanför ingången. Jag testade en veganmuffin, som precis som den veganmuffin jag tidigare provat på Condeco egentligen knappt var ätlig eftersom den var så himla tung och smetig att jag nästan mådde illa efter två tuggor… borde nog ha tagit blåbärspajen i stället, men jag ville inte utesluta muffinen som möjligt fika efter att bara ha gett den en chans, så den fick en andra och sista.

Dessutom var det sådär jobbigt stimmigt inne på cafét, men det var mysigt ändå – framför allt att jag fick hålla lille Ludwig medan Carolin fixade mat åt honom. Jag har ju knappt hållit i några bäbisar utom Ava och ingen alls efter att hon föddes. Det kändes annorlunda och väldigt mysigt – han är jäättegullig! Jag tror jag har gått och blivit generellt bäbistokig.

När vi fikat klart tillbringade jag en ganska lång stund i Åhléns amningsrum (denna gåva till mänskligheten!) och uträttade lite ärenden innan jag promenerade till Korsvägen och slöt upp med Jonas för att gå till Julia och hälsa på henne och Jonas L i hennes nya (nåja, ny för mig i alla fall) lägenhet. Hon hade det verkligen mysigt och inrett. Vi fick piroger och en improviserad efterrätt av blåbär, digestivekex och nötter – gott!

Det gick riktigt bra att ha med Ava på allt detta. Visst skrek hon litegrann ett par gånger, men var inte alls omöjlig. Man blir såklart lite sämre på att umgås när man ständigt har mellan 30-100% av uppmärksamheten riktad mot sin bäbis, men det är väl svårt att undvika… och det är ju knappast någon bra lösning att sluta umgås för det.

Dagen tröttade visst ut henne riktigt effektivt, för hon sov i över 6 timmar i sträck på natten! Åh, så skönt! Och vi har varit ganska sömniga här idag också med mycket mys.

En kommentar

  1. Kul att du tycker att det är mysigt & inrett :) Det tycker jag med iofs, men det är mycket kvar att inreda också! Men det är ju det som är det roliga. Balkongen ska bli ett bra vårprojekt! Sen har jag mängder med mer idéer :)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *