QUILTA på ALPHAxIII i Alfapet

När vi får Q i Alfapet brukar vi tänka att vi helt enkelt har en bokstav mindre och får 10 poäng avdrag i slutet, för vi har aldrig lyckats lägga någonting med Q. Förrän härom dagen när jag plötsligt dundrade in 57 poäng genom att lägga QUILTA med en snurr på ALPHAxIII. T låg dessutom på AxIII, om någon undrar hur det gick ihop.

QUILTA på ALPHAxIII i Alfapet

Det var inte ens planerat! När jag plockade brickor efter att ha lagt såg jag att jag kunde lägga QUILT, vilket var häftigt, men inte ett godkänt ord enligt SAOL. Om det hade varit det skulle det ha gett mig 16 poäng. Sen lade Jonas KANT med A helt fritt och eftersom jag hade en snurrmoj så fick jag plats att lägga QUILTA och hamnade dessutom på ALPHAxIII!

Det var värt ett blogginlägg. :)

Vi går efter SAOL och lägger således inte IQ eller EQ. QUICHE, QUISLING och QUENELL har liksom aldrig uppenbarat sig… Vad finns det mer för ord på Q man kan lägga i Alfapet? Tipsa gärna om ord med Q i sig, fast inte först.

Alla som börjar på Q är:

Q (räknas inte, alla bokstäver finns med som uppslagsord…)
QATARIER
QATARISK
QATARISKA
QIGONG
Q-MÄRKA
Q-MÄRKNING
Q-TECKEN
QUANTUM SATIS
QUEER
QUEERTEORI
QUENELL
QUICHE
QUILTA
QUILTNING
QUISLING
QUISLINGREGERING (den vill jag lägga!)
QUORN

10 kommentarer

 1. Inte säker på om det finns några ord i SAOL med q innuti, förutom “bouquet”

  Svara

 2. Hittar även:
  BOUTIQUE
  BOUTIQUEKOLLEKTION

  Men då ska man verkligen ha tur… svårt att få två U!

  Svara

 3. Det är lite förvirrat det där med Alfapet och Scrabble… Wikipedia säger: “Alfapet var länge det svenska namnet på det kända korsordsspelet Scrabble, som finns på många språk runt om i världen. Sedan mitten av 1990-talet är Alfapet ett av Alga nyskapat korsordsspel, medan originalspelet säljs under namnet Scrabble även i Sverige.”

  Och detta är alltså det nya Alfapet.

  Svara

 4. Ja, det gör det! Jag lovar att blogga om det ifall jag lyckas lägga det någon gång… det är ju i alla fall inte omöjligt. :)

  Svara

 5. Men Q-MÄRKA, Q-TECKEN och liknande kan väl ändå inte vara godkända att lägga i spel? Bindestreck, ju. Fy fy.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *