Ava 6 månader!

Det är ju inte klokt vad tiden går! Nu är vår lilla plutt ett halvår gammal. Hon börjar bli en stor tjej!

Ava 6 månader

Hon kan nästan sitta själv, hon kan vända sig från både mage och rygg och hon är numera riktigt bra på att plocka upp saker och slemma ner dem… Rejäl lungkapacitet har hon också och det är såklart väldigt roligt att prova rösten på alla möjliga sätt.

Amma är ganska ointressant, så det blir nog inte mycket mer med det nu. Plötsligt har hon blivit kräsen gällande puréerna också – frukt ska det vara, tycker Ava.

6 kommentarer

 1. Tack! Nu börjar magen bli så stor att den är i vägen lite då och då, och det börjar bli långt ner till marken. Men annars gillar jag den också! (Förutom när den inneboende bökar runt alldeles ofantligt mycket just när jag ska sova eller måste sitta still eller så…) Tror det börjar synas att jag är gravid även om man inte ser magen nu också, har lite foglossningsbesvär den här gången och har ändrat gångstil…

  Hoppas ni har det bra! Får jag förresten fråga hur ni delar föräldraledigheten? Du behöver inte svara om du inte vill, jag är bara nyfiken eftersom jag börjat fundera på hur vi ska göra den här gången.

  Kram!

  Svara

 2. Visst får du fråga det! Vi tänkte från början att vi skulle dela lika, men har kommit fram till att vi hellre delar ojämnt! Jonas trivs så bra på sitt jobb och jag trivs så bra hemma… men det känns viktigt att han ändå är hemma med henne ett tag. Preliminärt tar jag nov 2008 till feb 2010 och Jonas mars 2010 till aug 2010.

  (svarar hos dig också)

  Svara

 3. Grattis Ava! Hon har verkligen blivit stor och vilken härlig bus-glimt hon har i ögonen på det fotot.

  Svara

 4. Tack för svaret! Låter som ni har kommit på en bra lösning för er!

  Jag skulle nog gärna vara hemma mer än förra gången (då till Hugo var 8½ mån) men vet inte riktigt vad Rasmus går med på heller… Vi har Hugo-dagar kvar också, så det gäller nog mest att komma överens om nånting som känns bra för båda. Vi har kompisar som jobbar varannan vecka (barnet är nu 7 mån), men det känns inte helt optimalt med våra jobb. Intressant hur som helst att höra hur andra gör!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.