Hoppa till innehåll

1 kg kvar!

Nu är det bara 1 kg kvar tills jag väger som innan graviditeten!

Det första som hände när jag blev gravid var ju att jag gick ner 7 kg av allt kräkande. Sen gick jag upp till 10 kg över startvikt. När jag vägde mig efter förlossningen hade 6 av de 10 kilona försvunnit och ytterligare 2 kg rasade av mig relativt fort. Resterande 2 extrakilon har hängt kvar och när jag slutade amma gick jag upp ytterligare 2 kg… men nu har jag alltså tagit itu med saken. Det känns bättre att snåla med maten nu när jag varken är gravid eller ammar, nu påverkar jag ju bara mig själv.
Jonas går också ner i vikt nu (massor!), så jag har bra stöd här hemma. Vi äter vanlig mat, fast ser till att lägga oss under vårt kaloribehov varje dag. Mitt kaloribehov är 2000 kcal och det krävs en ansträngning att äta mindre! Vi har anammat principen att en kalori är en kalori, så vi äter allt vi brukar fast lite mindre. Och lite mer potatis än vanligt… Vill jag absolut fika gör jag det, men då får jag skippa riktig mat i stället. Och nej, det betyder inte att jag sitter här och bara äter bullar om dagarna, jag äter faktiskt hellre något rejälare.

Jag borde förstås motionera mer också, det blir faktiskt alldeles för lite.

Hittills har jag alltså gått ner 3 kg och har minst ett kvar innan jag är nöjd. Kanske fortsätter lite efter att jag nått ursprungsvikt också, det finns mer att ta av. Sen får vi se hur det går att hålla den nya vikten… men jag tror i alla fall att det är lättare när man går ner genom att vänja sig vid att äta mindre, snarare än att man käkar pulver i en vecka…

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Åh vad duktig du (ni båda så klart!) är!!! Och jag tror stenhårt på det där med att det är kalorierna som räknas och att det gäller att förändra vanorna om man ska hålla vikten. Himla bra gjort är det i alla fall!

  2. Jag tror precis som du att det där är ett bra sätt att gå ner i vikt, som dessutom är hållbart i längden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *