Hoppa till innehåll

No one belongs here more than you

Jag har mest läst barnböcker på sistone och dem skriver jag inte om här, utan på Barnboksprat. Men jag har ett par vuxenböcker på g också och nu har jag läst ut en bok jag hållit på med väldigt länge, nämligen No one belongs here more than you.

Boken är gul och innehåller ett antal noveller skrivna av Miranda July, kvinnan bakom filmen Me and You and Everyone We Know. Novellerna har mycket gemensamt; huvudpersonen är alltid väldigt quirky och det handlar ofta om sex.

Jag har läst en snutt då och då över många månader och jag tror det är alldeles rätt sätt att läsa boken. Det skulle nog bli för mycket quirkiness annars. Julys stil är härlig, men jag tror den kan överdoseras eftersom den alltid går ut på att karaktärerna gör och säger det mest oväntade på ett sätt som efter ett tag blir ganska väntat… och att det är så mycket sex kan kännas rätt billigt. Men jag har trivts väldigt bra med mitt duttvisa läsande och kan inte låta bli att imponeras av Julys fantastiska fantasi, annorlunda karaktärer och skumma humor. Boken är lite av en hyllning till udda människor och sånt gillar jag.

Av någon anledning har jag sett Julianne Nicholson för min inre bild som många av huvudpersonerna. Jag gillar henne och tror att hon skulle passa jättebra i Julys nästa film. :)

BokinfoTitel: No one belongs here more than you
Författare: July, Miranda
ISBN: 9780743299398
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *