Finfin byxvinst!

För ett tag sedan vann jag en tävling hos PajaS och nu har vinsten kommit med posten: ett par byxor som jag fått bestämma helt själv hur PajaS-Pia skulle sy! Jag passade även på att köpa en matchande tröja. Jag tycker JÄTTEMYCKET om kläderna!

Avas nya kläder

Ja, jag vet… alla nya människor vi träffar kommer att säga “Nejmen vilken söt… pojke?” och ja, jag börjar faktiskt tycka att det är rätt tradigt. Kanske inte mest att de gissar fel, utan snarare att de prompt måste gissa, att det ska vara så förbannat viktigt. Om man undrar går det ju alldeles utmärkt att fråga något neutralt, som “vad heter den här sötnosen?”, och så får man ju strax reda på det… Det enda som funkar för att folk inte ska tro att Ava är pojke är om hon har babyrosa på sig och det är ju skittrist. Folk har gissat på pojke även när hon haft cerise och lila på sig. Eller alla sorters färgglatt, även om det går mest i rött. Jag skippar nog blå tröjor med monstertruckar (om jag inte hittar någon jääättefin…), men annars tänker jag faktiskt låta henne ha kläder jag tycker är fina snarare än kläder som visar att hon är tjej!

För se bara så fin hon blev i de nya kläderna! Lite att växa i också, det är bra:

Avas nya kläder

Avas nya kläder

Det visade sig att byxorna funkar rätt bra till hennes randiga Villervalla-tröja också:

Avas nya kläder

Kolla gärna in det finfina pirattyget i sin helhet hos designern Johanna Ahlard. Det är väldigt poppis på sömmerskebloggarna nu, för det är ju så underbart och inget plagg blir det andra likt eftersom det händer så mycket i det.

Jag har en PajaS-tagg på flickr, där man kan se allt fint jag köpt/vunnit från PajaS.

4 kommentarer

 1. Vi tänker preciiiiis som du och Wilma har också blivit tagen för kille flera gånger. Vad heter han osv…en gång även fast hon faktiskt hade en lila klänning till och med. ;)
  Vi köper också kläder vi tycker är fina. Jag gillar ju färg, så lite rosa och andra klara färger slinker ner, men babyrosa är det inte mycket av här hemma :)

  Svara

 2. Ja, jag gillar också färg! Ett par av mina favoritbyxor till Ava är röd- och ceriserandiga (jo, det funkar…), så det är ju tjejigt så det förslår. Men jag gillar dem för att de är fina, inte för att de signalerar tjej. Gillar den här tjejiga tröjan också. Med mera. :)

  Svara

 3. Verkar vara tröttsamt det där, att det ska vara så viktigt om det är en flicka eller pojke. Undras om de som frågar beter sig väldigt olika mot små fickor jämfört med små pojkar, så att de måste veta för att de ska veta hur de ska bete sig?

  Hur som helst, supersnygga brallor! Ava har över lag så snygga kläder, ligger det många timmar framför tradera bakom månntro?

  Svara

 4. Ja det kan man verkligen undra… till små flickor säger man kanske “Vad söt du är”, medan man dunkar små pojkar i ryggen och visar brudar i pek-porrtidningen?

  Ja, det blev mycket Tradera i början i alla fall. Inte alls numera, det är ju lite bökigt… och uppsytt är roligare. :) Plus att jag har lite köpstopp nu, nästan i alla fall, eftersom hon har så mycket kläder…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *