Hoppa till innehåll

Green Tea Cupcakes

I onsdags hade vi middagsbesök av Jonas L och Julia och då fick jag äntligen ändan ur och gjorde något jag velat länge: jag bakade cupcakes! Det blev Green Tea Cupcakes, min svenskifierade variant av ett recept ur Vegan Cupcakes Take Over the World.

Green Tea Cupcake, batch 2

De var väldigt goda, men de blev lite tunga och kletiga, så jag provade att baka igen någon dag senare med mycket bättre resultat. Skillnaden: jag tog i bakpulver och bikarbonat sist utan att röra om mer än nödvändigt och jag lät smeten svälla lite i formarna innan gräddning.

Supergott! Fast de blev lite brunare än de borde, har sett jättefina bilder på alldeles gröna såna här cupcakes.

Eftersom receptet är lite krångligt provade jag att göra en enkel variant som var mer som sockerkaka smaksatt med matcha och bittermandelolja. De blev inte alls lika bra. De hängde visserligen ihop bra och blev finare gröna, men också trista och torra i jämförelse.

4 kommentarer

  1. Hanna-Stina Hanna-Stina

    Lisa: Som jag förstått det så är muffins matigare och något man äter till frukost (även om det känns väldigt kakigt med muffins till frukost om man är svensk. De innehåller ofta något frukt eller bär. Cupcakes är som små kakor i miniatyr och ofta har frosting.

  2. Helena Helena

    Mm, min tolkning är att en cupcake är en kopptårta, det vill säga en dekorerad kaka/tårtbotten i miniformat. Och muffin är mer… muffin! Precis som det är här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *