Hoppa till innehåll

Ava och jag i Borås

I helgen har jag och Ava varit i Borås och bott på Comfort Hotel Jazz, medan Jonas fått lite efterlängtad egentid här hemma. Det har varit en mysig och intensiv helg!

I fredags gick jag från jobbet redan vid 14 och blev upphämtad av Jonas och Ava i bilen. Borås tog emot oss med regn, men gottgjorde senare den lilla missen flera gånger om. Det första vi gjorde efter att Jonas hjälpt oss upp på rummet med alla saker var att gå till Ica som låg precis bredvid hotellet för att proviantera lite. Sen åt vi middag på hotellrummet, en medhavd matlåda som Jonas lagat åt oss. Regnet upphörde och jag tog en kvällspromenad med Ava i bärselen. Sen var det dags för välling och nattning, men Ava hade inte alls någon lust att sova i hotellets spjälsäng. Det blev att ligga tillsammans i min säng.

På lördagsmorgonen tyckte Ava att det var dags att vakna vid 5 och jag tror det var första gången jag varit uppe två timmar innan en hotellfrukost ens börjat. :) Men vi hade förstås välling och sånt pyssel att styra med, så vi behövde inte rulla tummarna. Vid tiotiden åkte vi till helgens huvudattraktion, Borås djurpark (jag vet, det är kluvet att besöka ett sånt ställe som djurrättsmänniska…).

Boråshelg med Ava
Ava och en get på Barnens Zoo

Vädret var fullkomligt strålande hela dagen och jag blev solbränd! Ava tyckte förstås det var roligt att titta på djur och extra roligt var det när hon kunde säga deras läten. På Barnens Zoo vågade hon klappa en get, fast lite läskigt var det allt.

Boråshelg med Ava
En påfågel blev väldigt glad när Ava åt mat och sprätte ris överallt…

Vi åkte också ett sånt där turisttåg, fast Ava ville bara stå och plocka biljetterna i och ur en kvarlämnad pappmugg… nåja, hon kanske hade sett sig mätt på djur redan. :)

Parken stängde vid 16, vilket är Avas middagstid, så vi gick strax efter 15. Den första bussen stannade dock inte för oss, så vi kom ganska sent till stan. Jag övervägde ett restaurangbesök på Thai Silk Palace, som jag fått tips om, men dels var det lite väl sent för att sitta och vänta på restaurangmat och dels var det underbart ute, så vi åt picnic i Stadsparken i stället.

Idag hade jag tänkt att vi skulle göra ett nytt försök med thairestaurangen, men när jag kollade upp tider visade det sig att de öppnade klockan 13… och Ava brukar ju luncha vid 11, så det kändes alldeles för sent. I stället blev det ännu en picnic, denna gång i Annelundsparken. På vägen såg vi Pinocchio-statyn som det var sånt härj om när den kom upp:

Boråshelg med Ava
Ava och Pinocchio

Jag tyckte inte att den var så farlig, den smälte in bra färgmässigt och var finare än jag tänkt mig (om än inte supersnygg kanske). Då tyckte jag det var mer opassande med statyer av nakna barn i Stadsparken.

Boråshelg med Ava
Ava i Annelundsparken

Det har varit en riktigt rolig helg med toppenväder, men nu är jag helt slut!

» Fler bilder från helgen

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *