Hoppa till innehåll

Älska Bamsekalendern

Tomte med Bamsekalender

Är det någon mer än jag som fortfarande köper en Bamse-tidning en gång om året? För den eminenta adventskalenderns skull, förstås. Och som kanske, liksom jag, minns det där året när de försökte ändra på konceptet. Som kanske, liksom jag, skrev och ville ha den gamla vanliga kalendern tillbaka. För den är hur bra som helst. Man börjar med en ganska tom scen och ju fler luckor man öppnar, desto mer händer det i bilden.

I år är kalendern Avas och den går hem fullt ut hos henne också. Det är ett fasligt tjat hemma hos oss om att öppna luckor just nu! Mycket lärorikt, kan man tro, att få öva dels på konceptet “en om dagen” och dels på konceptet “hitta siffror”. Hon har stenkoll, vi säger vilken lucka hon ska hitta (“Idag är det tjugoett, det är en tvåa och en etta.”) och så gör hon det. Sen brukar vi titta på några andra luckor som vi öppnade “igår” (dvs förut…) också och nåde mig om jag då säger “Ja, den öppnade vi i lördags” och hon öppnade den med Jonas, då får jag genast höra: “NEJ, DET VAR INTE VI, DEN ÖPPNADE JAG MED PAPPA!”.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. Ika Ika

    Åh, jag pratade så sent som för några dagar sedan med en kollega om hur bra Bamsekalendern var. Älskade att se hur bilden förändrades lucka för lucka – och att det alltid var Finlands flagga den 6 december och att det fanns en lucka också för juldagen, med en fredssymbol i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *