Hoppa till innehåll

Det värsta är att inte kunna äta

Det är svårt att förklara för någon som inte upplevt det själv, men mat är verkligen svårt just nu. Att äta mat känns i regel lika lockande som att äta bajs. Ändå måste jag äta oftare än vanligt för att hålla illamåendet någorlunda i schack.

Dessutom är det värre nu, på ett sätt. Jag har ju kunnat äta mackor, frukt och måltidsersättningskakor utan att kräkas, men det finns inga säkra kort längre. Det har också gett mig motvilja mot dessa saker.

Fördelen, eller vad man ska säga, är väl att jag lika gärna kan äta riktig mat nu. Äter jag riktigt, riktigt lite finns chansen att få behålla maten och annars har jag ju varianten att äta mer efter att ha kräkts, eftersom det oftast får vara kvar då.

Idag har jag ätit:

– Havregrynsgröt till frukost. Det är så nära ett säkert kort jag kommer just nu. Fast det är nog mest för att jag äter det på morgonen, när jag mår som bäst. Brukar även ta kosttillskott då, eftersom chansen är god att inte spy. Gröten, som är ett nytt tillskott i min diet, är faktiskt en välsignelse. Jag hoppas jag kan äta den ett tag till.

– 1/3 matlåda spaghetti carbonara till lunch och samma till middag. Jag petar bort löken och tar så få carbonarabitar som möjligt, för att det inte ska smaka mer än nödvändigt…

– Två cocktailtomater efter middagen.

Jag borde även ha ätit mellanmål, men jag har mest sovit idag. Och det finns inget jag vill äta.

Jag tänker så det knakar för att komma på andra maträtter som inte känns bajsäckliga. Det får liksom inte vara för smakrikt eller flottigt eller… osv. Hittills har jag kommit på: pannkakor, lasagne. Det kanske skulle gå, om de blev precis som jag föreställer mig dem…

Annars vill jag inte äta någonting utom gröt, frukt, kanske vissa grönsaker.

Kanske någon soppa, men jag är rädd för buljong, som ju både är smakrikt och fett…

Jag är riktigt nervös för hur det ska gå att komma tillbaka till jobbet. Jag vill undvika personalköket och riktig mat, men kommer jag klara måltidskakorna som jag numera förknippar med hur de smakar när de kommer upp? Och vad ska jag äta till mellanmål? Frukt räcker inte. Det finns absolut inget pålägg jag vill äta på mackor. Det kanske blir att försöka med müsli igen, som jag åt till leda i början och sedan mådde illa av.

Publicerat iVardagsliv

3 kommentarer

  1. Stackars stackars dig! Verkar skitjobbigt!
    Jag tänker; olika sorters gröt? Med olika frysta bär i? Och kanske lite frön?
    Hoppas du mår bättre snart, eller åtminstone hittar ok saker att äta. Kram!

  2. Det är en god tanke, men jag är rätt feg. Är rädd att piffa till för mycket, för då kanske det inte funkar. Hela grejen med gröt är ju att det typ inte smakar någonting. Men jag kan äta äppelmos till i alla fall och lingonsylt skulle säkert också funka.

    Och nu har jag precis ätit en tallrik müsli utan att känna mig plågad, lyxigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *