Hoppa till innehåll

Ganska gamla bokfrågor

Ooops. Hittade ett gammalt utkast från i februari. Jag påbörjade en sån där bokenkät som cirkulerade, men svaren är såklart inte riktigt aktuella längre. Kändes ändå trist att bara slänga utkastet, så här är svaren från i februari:

Senast lästa: Senast utlästa är Recept för en flygtur av Annalena Hedman. Eller ja, egentligen ramspekisen Vad ska vi göra?, om det räknas. :)
Senast köpta bok: Ramspekisen Vad ska vi göra?. Ni vet, bita i kungens öra och så vidare. Den hellsingska ramsan, illustrerad av Emma Adbåge. Finfin bok.
Senast lånade bok: En liten chock av Johanna Lindbäck. Det var mest ett test för att se om det gick att låna böcker direkt i mobilen utan att gå via datorn – och det gjorde det! Jag vill verkligen läsa boken och jag brottas med mig själv just nu angående huruvida jag ska kämpa vidare i den lite tråkiga boken jag läser nu eller börja läsa den här.
Senast fådda bok: Vår man i Shanghai av Åsa Lantz. Jag fick den av Booked. Eller ja, vid närmare eftertanke kan det ha varit ett recensionsexemplar till Barnboksprat som var den allra senast fådda, nämligen Bilderboksretro 60-tal av Lisa Bjärbo och Susanna Hellsing.
Favoritbokhandel: Just nu är jag lite extra förtjust i Kobo.
Favoritbibliotek: Det som finns via Elib i min telefon. :) Lånar via Stockholms stadsbibliotek.
Antal lånekort: Jag tror att jag bara har Stockholms stadsbibliotek i plånboken just nu. Men jag har kvar kort och konton hos i alla fall Göteborgs stadsbibliotek och Landvetters bibliotek.
Använder som bokmärke: Bokmärkesfunktionen i e-boksappen alternativt närmast tillgängliga platta föremål helst av papper.
Favoritfärg på bok: Umm. Jag gillar när man kan växla mellan vit och svart bakgrund i e-boksappar (day/night mode). Men det var kanske inte det som efterfrågades…
Favoritmat/snack vid läsning: Äter väldigt sällan när jag läser. Fast det är mysigt att läsa på lunchrasten om jag inte har sällskap.
Favoritdryck vid läsning: Te. Men jag dricker väldigt sällan när jag läser.
Favoritställe att läsa på: Alltså, det är klart man kan fantisera om semesterparadis och allt möjligt, men i verkligheten läser jag ju mest på toa…
På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: 278 av 452. Och det är rätt segt, faktiskt…
Den här boken köper jag till en förälder: Mamma fick Hungerspelen av Suzanne Collins och en fylla-i-bok om livet i födelsedagspresent.
Den här boken köper jag till min bästa vän: Kanske presentkort på Kobo. :)
Den här boken köper jag till en partner: Förmodligen fakta eller non-fiction inom någonting väldigt smalt som han råkar vara intresserad av för tillfället.
Favoritgenre: Umm… bra böcker? :)
Favoritformat: E-bok.

Och här är resten av enkäten, som jag svarar på idag:

Författarfavorit: Marie Hermanson ligger bra till.
Den tjockaste bok jag läst: Oj, ska man veta det? Jonathan Strange & Mr Norrell ligger på strax över 1000 sidor, men det är möjligt att jag läst någon ännu fetare någon gång.
Den tunnaste bok jag läst: Kanske The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr Hyde. Vet inte hur många sidor, men jag hade den som ett väldigt tunt litet häfte.
Favoritljud när du läser: Tystnad.
Favorittidning: Jag läser knappt tidningar. Jag prenumererar på Tidningen Skriva, så i egenskap av den enda jag läser får den väl lov att kallas den bästa också?
Prenumererar på: Tidningen Skriva och alldeles för många e-postutskick som jag gör mitt bästa för att reducera.
Favoritbokblogg: Barnboksprat såklart. :)
Mitt bästa bokminne: Att flitigt dela böcker med Ingela i slukaråldern. Vi tipsade varandra och lånade ut till varandra hela tiden.
Senaste bokfyndet: The Help (Niceville på svenska), köpt i e-boksappen Kobo, var väldigt bra. Alla bra böcker är väl fynd?
Senaste impulsköpta bok: Ja, det blir väl The Help då. Fast jag hade tänkt läsa den någon gång, så jag vet inte om det räknas som impulsköp?
En bra bok att ge bort: Ja, varför inte The Help? Den var som sagt väldigt bra.
Bokgenre som jag undviker: Sliskromance typ Harlequin.
Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Skickar ut via Bookcrossing, lägger i Readcycle-tunnan på biblioteket, ger till en vän, ställer i donationsboxen på återvinningsstationen, lottar ut på Barnboksprat, skänker till dagis eller Emmas skolbibliotek… ja, det har varit några olika varianter. Vi har gjort oss av med MYCKET böcker sedan vi började förbereda för flytt. VÄLDIGT mycket böcker.
Så här håller jag koll på vad jag läst: Här i min lilla bokblogg förstås och på Boktipset och Barnboksprat. Men det är här jag försöker ha en samlad överblick. Recenserade böcker täcker in bra fram tills jag började skriva om vissa böcker på Barnboksprat och andra inte alls, men sedan dess har jag kompletterat med läst i bild-sidor (2012, 2011, 2010, tyvärr har jag ingen 2009). De täcker åtminstone in allt som finns på Boktipset, förutsatt att jag kommit ihåg att lägga in det…
Så här sorterar jag min bokhylla: Inte alls. Slänger mest ut böcker. :) Vi gallrar kraftigt nu och ska strax göra oss av med ännu en bokhylla. Vi har verkligen inte särskilt mycket böcker kvar och för tillfället står de i kaos. Jag försöker att inte skaffa så mycket pappersböcker nu, köper och lånar gärna e-böcker. Dem är jag inte så noga med att spara, men ofta ligger de och dräller på telefonen i allmänt kaos.
Nästa bok jag ska läsa: Jag vet inte riktigt. Just nu läser jag Jag väntar under mossan av Amanda Hellberg. Efter det blir det kanske Svinalängorna av Susanna Alakoski, för jag har trots allt lånat den på biblioteket… jag tänkte börja läsa den förut, men kände mig inte riktigt sugen, så jag lät ett par andra komma emellan.

Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *