Helg med grillning och förlovningsfest

Grillkväll

I lördags körde vi Ava till Nyköping för att vi bjudit in lite folk till en grillkväll i strandparken. Vädret var en osäker faktor, men vi hade det faktiskt riktigt skönt ute på bryggan nästan ända tills vi ätit färdigt. :) Om inte engångsgrillarna varit helt värdelösa (alltså, verkligen helt värdelösa) skulle vi säkert hunnit äta i behaglig temperatur, men som det var nu fick ett gäng gå och köpa en liten klotgrill, samt tändvätska och grillbriketter. Klotgrillen var bättre än engångsgrillarna, men även engångsgrillarna gick lyckligtvis att använda efter att de boostats med briketter och tändvätska.

Vi grillade tofu (olivtofu och hasselnötstofu, såååå gott!), champinjoner, paprika, aubergine och lök. Till det hade jag gjort en potatissallad med ruccolapesto, tomat och pinjenötter. Det var väldigt gott!

» Fler bilder från grillkvällen

På söndagen hämtade vi Ava i Nyköping och fikade en kortis med mina föräldrar. Tyvärr tar det en timme extra att åka till Stockholm just nu, på grund av vägarbete på Essingeleden, vilket gjorde att vi kom hem senare än vi önskat. Men vi hann i alla fall skapligt i tid till Kristoffers och Michelles förlovningsfest i Västra skogen. Dock hann vi inte dit, som vi hade planerat. Vi bjöds på god mat och Ava fick testa en gungstol (mycket populärt) och se en bäbis (också mycket populärt).

Det var en bra, men rätt tung och knappast särskilt utvilande helg. Jag lyckades i alla fall ta en sovpaus under grilldagen när folk var och handlade, men jag var väldigt trött under stor del av helgen. Nåja, jag är glad att jag i alla fall kan göra saker och äta saker igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.