Hoppa till innehåll

Eremitkräftorna

Det var ett bra tag sedan jag läste Berlinerpopplarna och jag har väl alltid tänkt att jag ska fortsätta läsa trilogin någon gång. “Någon gång” visade sig bli under semestern 2012, när vi var på Öland. I början av veckan såg vi till att besöka Bok-Olle i Byxelkrok för att fylla på semesterläsningen och för min del föll valet på Eremitkräftorna och uppföljaren Vila på gröna ängar.

Eremitkräftorna tar vid där Berlinerpopplarna slutar. Stort fokus ligger nu på Torunn, som känner ett starkt ansvar för sin smått excentriske far, grisbonden Tor. Efter all dramatik i första boken är det förstås inte så konstigt. Men vad ska hon göra? Vill hon verkligen överge sitt liv, flytta till Neshov och bli grisbonde..?

Vi fortsätter även att följa var och en i brödraskaran. Begravningsentreprenören Margido har det bra men lite ensamt och vacklar i sin kristna tro. Erlend, som lever med pojkvännen Krumme i Köpenhamn, fortsätter med sitt festande och sina kreativa skyltfönsterdekorationsuppdrag och tycker att livet är toppen precis som det är. Så ställs allting på ända när det plötsligt kommer fram att Krumme vill ha barn.

Precis som första boken är detta väldigt mysig läsning. Den känns egentligen inte riktigt som en egen bok, utan berättelsen från första boken tuffar på och det är fortsatt trevligt att läsa om karaktärerna. Alltihop skulle kunna ha varit en lång bok i stället, men jodå, det funkar. Jag gillar den.

Direkt efter läste jag Vila på gröna ängar.

BokinfoTitel: Eremitkräftorna
Författare: Ragde, Anne B.
ISBN: 978-91-7001-607-3
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *