Hoppa till innehåll

Slut på yogan

Jahapps, det blev visst ingen mer gravidyoga för mig. Jag orkade verkligen inte gå någon av de två sista gångerna, så gången med förlossningstema blev den sista. Gången efter det var jag fortfarande så galet trött efter den tunga barnkalashelgen och nu senast kände jag mig förkyld. Hade ont i halsen och var mosig, samt såklart täppt i näsan som alltid (japp, ännu ett graviditetssymptom…), men sen försvann det bara utan att något riktigt brutit ut. Kanske hade jag kunnat gå, men jag låg och sov större delen av dagen i stället… Trist att missa sista tillfället, men det blev som det blev. Jag har heller inte yogat hemma en enda gång, fast jag nog tänkt att jag borde.

Nåja. Det var bra med gravidyoga i alla fall och det kändes inte alltför svårt att anpassa den till mina foglossningsbesvär och övriga krämpor. Det kändes värdefullt att få sträcka ut ryggen ordentligt, som man gör i till exempel Hunden. På så vis kändes det nog mer effektivt än vattengympan jag gick på under förra graviditeten, men det som var himla skönt med vattengympan var den avlastning man fick av vattnet. Att plötsligt kliva ner i vatten och känna sig lätt! Helt lätt är det inte att säga vilket jag föredrar. Jag upplevde en viss frustration över vattengympan, att man var så bromsad i vattnet och att gympan liksom inte tog så mycket. Så jag skulle nog välja yoga igen, även om jag gärna hade kompletterat med något poolbesök också. Det kan jag ju förstås i teorin göra när som helst, men i praktiken orkar jag nog inte det…

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *