Sander 1 månad

Sander 1 månad

Idag fyller Sander 1 månad! Livet går fortfarande mest ut på att sova, äta och byta blöja, men som framsteg får väl ändå rapporteras att han kan följa oss med blicken åtminstone litegrann nu. Och han har mer vakentid som inte ägnas åt amning eller skötbordsaktiviteter, även om det fortfarande inte är särskilt mycket.

Det är mycket sömn fortfarande och för det mesta sover han i bärselen. Det är enklast så, jag vet då i alla fall inte hur jag skulle kunna få honom att sova själv. På nätterna ligger vi tillsammans och ammar/slumrar om vartannat. Det blir inte jättemycket sömn för min del, men nätterna är åtminstone hyfsat lugna och jag tar oftast en lur med Sander på dagen också. Än så länge är han så liten att det känns bra att ge honom riktigt mycket närhet, men jag skulle verkligen vilja få till sömnen bättre så småningom. Vi lyckades inte jättebra med Ava, får se om vi lärt oss av våra misstag…

Det känns väldigt skönt att det verkar funka med amningen och även om jag vet att man inte ska stirra sig blind på BVC:s kurvor är det skönt att allt ser bra ut där. Med Ava hade jag väldigt svårt att lita på min amningsförmåga och vi kompletterade ju med lite ersättning då, vilket vi inte alls gjort nu. Jag känner mig mer avslappnad och tänker inte HERREGUD HAN FÅR INTE TILLRÄCKLIGT MED MAT så fort han är missnöjd, som jag gjorde med Ava. Jag vet inte om jag någonsin ens tänkte tanken att Ava kunde vara… tja, trött, eller nåt? Det gör jag hela tiden med Sander. I början somnade han hela tiden när han ammat klart, men det gör han inte längre och då är det klart att han blir trött efter en stund. Jag hjälper honom att sova, ofta genom att ta till bärselen. Sen vaknar han, äter riktigt ordentligt, blir blöjbytt och har lite glad vakentid innan han blir trött, småsnuttar och så sedan behöver bli hjälpt att sova igen. Mönstret är mycket tydligt. Skippar vi de längre sömnperioderna blir han orolig, småsnuttar och somnar kanske någon minut för att vakna orolig och snutta och så fortsätter det. I bärselen kan han sova tre-fyra timmar. I början var det samma med vagnen, efter att vi varit ute på promenad, men de senaste gångerna har han vaknat väldigt fort efter att vagnen stannat.

I och med månadsdagen började Ava med sitt reducerade förskoleschema idag. 30 timmar i veckan, 9-15 varje dag. Min dag med Sander kändes kort… men det känns samtidigt bra att vardagens nya villkor träder i kraft, så att vi kan börja försöka vänja oss vid något, så gott det nu går när man har en bäbis som förstås kommer att ändra sig i takt med att han blir äldre. En stor fördel med att hämta klockan 15 är att de fortfarande kan vara ute då. Det blir alldeles för mörkt senare, så hittills har vi hämtat Ava inne. Idag behövde jag inte klä på Ava med Sander i bärselen, vilket brukar vara en pärs. Det kan ta så himla lång tid och jag är inte bekväm med att han ska vänta utanför i vagnen i uppemot en halvtimme, så jag har använt selen mycket på sistone. Selen och bärjackan är verkligen räddare i nöden.

Sander 1 månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.