Hoppa till innehåll

Tidigare läggning

Kände det var dags att prova tidigare läggning. Inte så bra att Sander var vaken 15.30-21ish, möjligen med lite kort amningsslummer emellan. Så idag gav jag kvällsgröten så fort vi ätit middag (och den blev inte så sen idag eftersom jag hann laga mat innan Jonas kom hem) och vi lade oss för nattningsamning 18.20. Han somnade inte för natten då, men har i alla fall inte varit uppe eller blivit övertröttsgrinig.

Känns ju bra. Nästa steg är att JAG ska lyckas komma loss när han somnat. Jag vet inte när han somnade på riktigt, men jag vaknade till och gjorde mig i ordning 23.45… Och när jag var borta vaknade givetvis Sander. Ingen panik dock, han lät lite men sen låg han bara och blängde på mig när jag kom tillbaka. Somnade gott igen efter amning.

Utmaningar: Lyckas lägga tidigt (jag måste ju i alla fall hinna äta!).  Inte somna själv innan han somnat ordentligt. Lyckas smita utan att han vaknar inom några minuter. Och: lära honom somna utan bröst i munnen. Sen var det visst nåt med nån spjälsäng också, men det känns väldigt avlägset. Resten är liksom svårt nog…

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. Sjölundskan Sjölundskan

    Ja det kan ju vara svårt det där med nattningsrutiner. Och alla barn är ju så olika varandra. Assar sov i spjälsäng nästan på en gång medan Ellie trivs bäst hos oss i våran säng. Skulle gärna få till det där med spjälsängen också, men just nu känns det faktiskt smidigast att ha henne i vår säng.
    Lycka till med nattningen! Det kommer säkert gå bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *