Oskarshamn och Astrid Lindgrens värld

Jag har ju inte sagt så mycket om vår mellanlandning i Oskarshamn ännu. Vi tänkte åka hyfsat tidigt på fredagen, men vi var tvungna att städa tillräckligt klart, så det blev kvällskörning… Men det gick bra!

På lördagen var Ava med farmor och farfar och vi andra hann med en sväng på stan och träffade sedan lite kompisar på Gunnarsö. Jag och Sander gick hem till middagen, men Jonas fortsatte dricka öl med polarna hela kvällen.
Efter middagen hann barnen med ett kvällsdopp i den uppblåsbara poolen som Ava redan badat i medan vi var borta. Sander var riktigt tuff i vattnet, det var svårt att sitta eftersom det var djupt, men han gillade att “åla”, alltså ligga på mage och gå runt med armarna. Efter en stund kom myggen och det var dags att gå in. Farmor lade Ava och jag Sander, skönt.

På söndagen åkte vi med farfar till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Det var en riktigt bra utflykt och det var skönt att vara tre vuxna som passade barnen. Jag gick ju oftast runt med Sander och såg inte alla grejer lika mycket som de andra, men jag tyckte ändå att jag fick se en hel del. Ava hade jättekul, det fanns massor att se och göra, vädret var lagom och det var lagom mycket folk. Sander var inte lika imponerad som Ava, jag tror att hans bästa stund var när vi gick in på ett ganska öde café och satt och fikade.

Sander och jag fick för övrigt följa med på Saltkråkan-åkturen, man åkte i vagnar och fick se scener med lagom creepy vaxdockor.

Och sen på måndagen var det alltså dags för vår låååånga biltur. Inte jättekul, men jo, det gick och vi blev inte tokiga. Inga direkta missöden heller, även om såklart Sander skrek bitvis. På fredag åker vi lika långt igen, fast då till Linköping.

Det blev en väldigt bra liten mellanlandning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *