Hoppa till innehåll

Alla hjärtans fredag

image

Glad Alla hjärtans dag! Se så fint vårt fönster (collage överst till vänster) är med hjärta och allt… Sander kommer inte åt just där, så det har hamnat lite allt möjligt där. :)

Ava har varit väldigt peppad inför Alla hjärtans dag, som vi firar stort med presenter och hjärtan. Svårt att vänta! Och hon klädde sig i hjärtklänning med hjärtleggings. Dagen har ägnats åt diverse förberedelser. Vi gjorde chokladhjärtan, chokladbollar och chokladbajskorvar. Vi gjorde teckningar och hjärtan och gick en sväng till affären. Jag tänkte att vi hade gott om tid till allt eftersom jag planerade att Sander skulle sova ute i vagnen, men i stället somnade han inne och sov länge, så vi kom iväg sent. Hade tänkt gå till blomaffären, ur vilken det ringlade ett lämmeltåg av män med stora blombuketter i famnen, men när vi gått in där var det bara att gå ut igen. Kön, idel män, fyllde hela butiken och att köra vagn där inne var inte aktuellt. Så det fick bli blommor från Ica. Inte så klassiska Alla-hjärtans-dagsblommor, utan gröna krukväxter.

Hemma igen kollade vi posten och Ava hade till sin stora lycka fått en hel del hjärtan.

Sen försökte vi göra lite snyggt, samt laga mat. Fick dock skippa disk- och tvättfix pga tidsbrist, så det blev kanske inte riktigt så fint som jag tänkte…

När Jonas kom hem åt vi hjärtkorv och makaroner och chokladgrejer såklart. Presenter och hjärtan delades ut. Jag och Jonas fick choklad av varandra, Jonas fick även två gröna växter, Sander fick bok och pussel, Ava My Little Ponies och en mikrofon. Plus lite skoj som kom med posten.

Jag är lite insatt i My Little Pony – Friendship is magic, alltså den nyaste serien, nu. Såg dokumentären Bronies om vuxna män (och en del kvinnor) som totalt nördar ner sig i serien. Jag älskar nördar. :) Och serien är faktiskt riktigt bra. Jag har inte varit så jättesugen på att uppmuntra hästintresse, men Ava gillar serien nu och jag har fått omvärdera min förutfattade mening. Kanske är på väg att bli brony jag med? Jag köpte i alla fall Rainbow Dash pga att hon verkar vara Avas favorit (hon kan flyga jättesnabbt!) och Twilight Sparkle pga att hon är typ huvudperson i serien. Men retade mig på att de inte ser ut som de ska och har läst en lång tutorial om hur man fixar Twilight Sparkles man och svans så hon ser mer ut som sig själv…

Ava fick förresten väääldigt många hjärtan, för jag hade köpt en hjärtstans och fina papper och gått bananas. Gjorde ett flätat hjärta julgransstyle också, samt klippte ut några…

När detta var avklarat tittade vi på Röjar-Ralf, som jag velat se länge och som finns på Viaplay som vi testar nu. Kunde tyvärr inte se den så koncentrerat, men jag gillade det jag såg.

Sen kom farmor Ingbritt! Hon ska hänga med oss till en bit in på söndag, gissa om Ava har längtat!

Fler bilder:
» ‘Alla hjärtans dag’ på Flickr

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Hehehe, kanske borde läsa en sådan tutorial för att fixa hästarnas hår. Stör mig också jättemycket att de inte är så lika. Vet dock inte om jag vågar och om jag får för Molly?
    Och visst är Friendship is magic bra! Har sett hela första och typ hela andra säsongen. (är nog dock ingen brony eftersom jag inte ser dem utan att Molly är med…) ^^

    • Haha, jag har faktiskt sett några avsnitt utan Ava, för jag ville höra.originalrösterna. De var, inte helt oväntat, mycket bättre. Vi ser serien på Netflix, men av någon anledning finns bara säsong 2. Knäppt. Så jag har sett några av de första avsnitten i säsong 2 + brottstycken av några avsnitt till medan Ava tittat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *