Hoppa till innehåll

Glutenfri månad

Jag kör en glutenfri månad, med start i måndags. Min mage är lite besvärlig ibland à la IBS (irritable bowel syndrome – och jag internetsjälvdiagnosticerar bara) och att prova att utesluta gluten ett lite längre tag är ett frekvent återkommande råd.

Tycker det känns rätt bra, men jag tror alltså inte att jag är glutenintolerant utan att gluten möjligtvis är en av de saker som gör min mage upprörd. Jag ska försöka identifiera dessa min mages fiender nu, så får vi se vad det leder till. Är ju rätt klurigt eftersom man sällan bara ätit en sak.

Det finns en massa råd på nätet om vad man ska och inte ska äta, ofta helt motstridiga såklart. Det kan ju vara ganska individuellt, så det jag borde göra är att föra magdagbok, men det har jag inte riktigt gjort annat än i form av mentala noteringar.

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *