Klänningsvecka dag 3

image

Dagens klänning är en rutig sak med skjort/blus-vibbar från Lindex. Jag har haft den i några år men inte använt den särskilt många gånger, så det var definitivt dags att ge den en chans. Egentligen vill jag ju inte ha kläder som bara tar plats och aldrig används.

Eftersom bilderna är så usla kompletterar jag med en närbild som kanske kan ge en bättre uppfattning om hur klänningen ser ut:

image

Bra
Den är helt okej att ha på sig, inte obekväm på något sätt.
Resår och knytband (knyts bak) under bysten, minskar eventuella tältvibbar och är positivt för figuren.

Mindre bra
INGA FICKOR! Seriöst, vad gör man? Känner mig helmuppig när jag går från mitt skrivbord och bär nycklar och mobil i handen.

Kräver strykjärn! Alltså, att stryka är verkligen ingen vardagssyssla för mig, jag undviker det helst. Det är en stor del av förklaringen till att detta plagg används så sällan. Till råga på allt blev den inte ens bra när jag strök den. Den var jättejättejätteskrynklig i kanterna och jag lyckades visserligen förbättra läget avsevärt, men den är ändå skrynklig… tråkigt. Tillägg: Och den blir skrynkligare och skrynkligare ju längre dagen går…

För kort för att strumpbyxor/leggings ska kännas riktigt påklätt till.

Dagens kombo innefattar en cerise kofta som jag tog för att addera lite färg (eller ja, kofta är ett måste, men just den pga färg). Jag har också ett par helt fantastiska jeggings. Alltså, jag fattar verkligen inte hur de kan vara så bra! De är sköna, håller sig uppe utan bälte, sitter helt okej snyggt och ger inga fula midjevalkar. Helt otroligt! Skulle vilja hitta motsvarande i typ svart eller andra färger, för jeans är egentligen inte särskilt jag numera. Det enda som är lite dåligt, men som ju i alla fall går att fixa, är att jag måste vika upp dem. Men idag har jag dolt det i ett par stövletter med lite vidare skaft.

Kombon… ja, jag vet inte. Jag tycker att varje plagg för sig är helt okej, men jag känner ändå en viss bristande harmoni när de kombineras. Kunde inte komma på någon bra lösning när jag klädde på mig imorse, så det fick bli så här ändå. Tycker det är svårt att kombinera kläder riktigt snyggt, det är nog en del av förklaringen till att jag ofta kör på tråkiga men säkra kort.

Slutsats? Jag vill nog använda klänningen igen, men jag kan inte bortse från att strykandet är ett problem. Men jag vill inte göra mig av med den i dagsläget i alla fall.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *