Busslinjeomdragningen

Idag fick jag syn på en buss 50 till Hornsberg vid Kungsholms kyrka och hajade till. Jaså, redan dags för omdragningen av busslinjerna?

De mest relevanta bussturerna för mig har varit buss 56 från Eyvind Johnssons gata (hemma) till Centralen (stan) och buss 62 från Fredhäll (liten promenad från skola/förskola) till Kungsholms kyrka (jobbet).

Jag har ju läst somligt om ändringarna förut och varit putt över att de ska göra 56:an helt meningslös för mig. Den har varit relevant för att den går från vår närmaste hållplats in till stan och trevlig för att den går längs med vattnet och bjuder på fin utsikt, men nu ingetdera. Men den glada nyheten är att buss 59 kommer att gå exakt den sträckan jag vill åt!

Dessutom går 59:an vidare mot Söder. Vi kommer att kunna åka hela vägen hemifrån till Medborgarplatsen, till exempel, om vi vill. Helt okej!

Som om det inte vore nog med det går 59:an åt andra hållet till Fredhäll. Det innebär att vi skulle kunna åka buss till skolan och förskolan. Vet inte om det känns aktuellt att prova just nu, men det kanske kan vara bra inför framtiden.

62:an från Fredhäll får ingen exakt motsvarighet. 61:an kommer däremot gå ända från Hornsberg/Moa Martinsons torg via Fredhäll och nästan ända fram, dvs till Kungsholms torg. Nu när jag tänker på det går det väl på ett ut ändå, egentligen. Tidigare har jag ju fått gå en bit till Fredhäll, men nu kan jag kliva på bussen vid Kristineberg och så förläggs den lilla promenaden tills jag kliver av i stället. Men det gäller att passa den, annars får man vänta en kvart.

Till sist tillkommer buss 50 som går från Moa Martinsons torg och till stan via Kungsholms kyrka.

Nu har jag lite att utvärdera. Jag gillar att åka buss mer än att tunnla, men tyvärr vinner ju tunnelbanan i regel tidsmässigt. Min preliminära bedömning av omläggningen är i alla fall: över förväntan!

» Busslinjekarta från sl.se (.pdf)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.