Ensam hemma!

I helgen var Jonas och barnen hos farmor och farfar i Oskarshamn. De hade trevligt, det märks inte minst på att Sander redan tjatar om att åka tillbaka.

Men det som var extra spektakulärt var att jag stannade hemma. Längtar ju jämt efter att få vara ensam hemma, men det är svårt att få till. Och får man till det blir det max ett par timmar och under den tiden ska man passa på att få x gjort…

Så fantastiskt att få rå sig själv ett tag. Att ha en hel dag utan att rätta sig efter någon annan än sig själv. Plus en kväll och större delen av en dag, förstås, men just att ha en hel dag är såå skönt.

I fredags kom jag hem strax efter att de åkt. Jag slängde i mig lite mat och stack ut och sprang. Kom hem och städade i ordning i kaoset, så jag skulle slippa snubbla över leksaker och skyffla undan pysselgrejer vid användande av bordsytor. Såg en film som det visade sig att jag redan sett (The duchess) och slappade. Kom i säng vid midnatt.

På lördagsmorgonen hade jag bestämt mig för att inte titta på klockan förrän jag var riktigt vaken. Så jag vaknade till ett par gånger, men slumrade vidare. När jag till slut tittade på klockan var den 12.40! Vet inte när jag sov så länge senast… jag tror jag behövde sova! Möttes av en strålande vacker höstdag.

Tog det lugnt, men tog itu med lite pyssel. Undvek dock aktivt sånt som jag alltid strävar efter att göra. Det hade inte gett mig någon tillfredsställelse att lägga en massa tid på fotoböcker som ändå bara kommit lite närmare fullbordande…

Ville testa lite recept som jag aldrig hinner annars. Har varit nyfiken på pannkakor med enbart havregryn, vatten och banan. Kom fram till att de var godare utan banan och enklare att göra som plättar. Lite som stekt gröt ju, fast inte så grötigt eftersom jag mixade ihop smeten. Undrar om barnen skulle gilla. De gillar ju inte gröt. Testade lite olika varianter. Sojamjölk i stället för vatten + lite salt blev bra.

Lite vanliga duktigsaker: Jag skickade ett par paket (Zalando-retur och Tradera-försäljning). Tvättade kläder och fixade disk. Gick och handlade. Köpte och satte i ett nytt lysrör i badrummet, det har trilskats länge nu. Skruvade ihop dockvagnen igen, får se om skruvarna vill sitta kvar den här gången.

Köpte en pumpa! Jag har aldrig tillagat en pumpa förut, men nu blev det pumpaslakt minsann. Gjorde pumpapuré och rostade pumpafrön.

Läste, läste, läste.

Vaknade på söndagen vid 6-7 och var ganska pigg, så jag gick upp och satte fart på dagen. Vilken bonus, som jag inte ens tänkt på, att jag hade egen morgon just när det blev normaltid/vintertid! Det brukar ju vara sådär kul med barn som struntar i att klockan är mindre än det känns som…

Gav dagen en chans att arta sig från grådassig och småregnig. Gjorde en glutenfri pajdeg. Dagen artade sig faktiskt. Jag fick en jättefin löptur i Karlbergsparken, bitvis nästan vadandes genom gula höstlöv.

Åt en färdig meze-låda jag hittat på Ica till lunch. Gjorde pumpapaj. Läste ut min bok – Born to run, mycket spännande och intressant.

Familjen kom hem till middag. Glatt återseende!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.