Hoppa till innehåll

Det svarta havet av vinterjackor

Åååh, vad det är tråkigt så här års när alla svarta vinterjackor åker fram. Varför måste alla vinterkläder vara så tråååkiga, just när man behöver uppiggande färgklickar som mest?

Allt är svart eller kanske grått, marinblått, beige, brunt… om man verkligen, verkligen vill poppa till det kanske man kan hitta en röd jacka. Möjligen rosa eller lila.

Jag skulle vilja ha en grön. I en glad grön nyans. Men det finns ju typ inte. Och det är helt omöjligt att söka på färgen grön i klädbutikerna. Inget av det som kommer upp är gladgrönt. Det kan dyka upp olivgrönt, militärgrönt och sånt trist… eller helt andra färger som grått, blått, brunt och jagvetintevad. Vad är grejen?!

Jag köpte ju en petrolblå jacka för två år sen som jag var nöjd med då… eller möjligen ville jag så gärna vara nöjd med den att jag intalade mig att jag var det. Året efter kände jag ett starkt motstånd mot att börja använda den, men gjorde det ändå. I år har jag inte alls någon lust och eftersom jag skaffat en fleece som går bra att ha under min “mellanjacka” (röd) använder jag fortfarande den.

Men jag skulle vilja ha en vinterjacka. Helst grön. Glad grön!

Jag vill vara en grön prick i det där svarta havet av vinterjackor.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *