Böcker 2016

10 vuxenböcker läste jag 2016. Fisigt och dessutom lite fuskigt, eftersom två är Novellix-novellböcker. Men om jag nu får räkna dem så är det i alla fall en uppåtgående trend… Skulle egentligen vilja läsa så mycket mer!

Böckerna är:

 • Det är något som inte stämmer, Martina Haag (e-bok)
 • Katedralen vid havet, Ildefonso Falcones (e-bok)
 • Alla dessa hemligheter, Annika Estassy (e-bok)
 • Mystic River, Dennis Lehane (e-bok)
 • En man som heter Ove, Fredrik Bäckman (pappersbok)
 • Magnus Chase and the Gods of Asgard, Rick Riordan (pappersbok)
 • Cache a predator – A Geocaching Mystery, M. Weidenbenner (pappersbok)
 • Spår i snön, Jonas Karlsson (pappersbok, Novellix)
 • Nattsidan, Joyce Carol Oates (pappersbok, Novellix)
 • Orange is the new black, Piper Kerman (pappersbok, jobbets bokbytarhylla)

4 e-böcker, 6 pappersböcker – otippat. Förklaras nog av att jag mest läste på sommaren och gillar att passa på med papper då.

Författare: 5 kvinnor, 5 män. Inte medvetet, men det var väl bra. :)

Språk: 7 svenska, 3 engelska.

Egentligen borde jag kanske få räkna Lisa Bjärbos Djupa ro (e-bok, kvinna, svenska) också, men den har jag på listan över Barn- och ungdomsböcker. Plus två ytterligare kapitelböcker (2 x papper, 2 x kvinna, 2 x svenska), som är lite på gränsen… Hela den listan är bara 12 böcker lång och där har jag säkert missat någon. Plus att jag såklart läst massor av gamla böcker, men jag lägger ju bara till dem jag läser för första gången det aktuella året.

Mystic river tål att nämnas som en extra bra läsupplevelse 2016, mycket för att jag och Jonas läste den samtidigt och pratade om den. Det var på Jonas intitiativ eftersom han föll för språket. Och den var onekligen väldigt bra skriven! Det är något som inte stämmer var verkligen en knytnäve i magen… och Katedralen vid havet en riktigt maffig historia. En man som heter Ove var riktigt charmig, så där som Fredrik Bäckmans böcker alltid verkar vara.

Jag högläste visst bara en enda kapitelbok för Ava, det var Hedvig!. Hon läser ju själv numera och det är jätteroligt förstås. Men jag läser en bilderbok med Sander vid varje läggning i alla fall.

Jäkla skit att jag inte skriver om böckerna på mina boksidor längre. Eller ja, det är ju dubbelt förstås… Jag behöver fortfarande minska på sånt som jag gör mer för att jag vill ha det gjort än för att jag verkligen vill göra det. Tyvärr hamnar det mesta bloggandet i den kategorin. Det var lättare förr när man hann med allt bloggande och annat. Nu blir det ju liksom allt man gör den kvällen om man sätter sig och bloggar…

Och rackarns att det inte blev en enda ny nobelpristagare! Det är väl inte så mycket som verkligen lockar i den återstående listan, är jag rädd… om jag läste mycket skulle jag såklart lyckas med min halvuttalade ambition att läsa minst en om året, men nu gör jag ju inte det…

Här är allt jag (bokfört att jag) läst (för första gången) 2016:

2 kommentarer

 1. Djupa ro ser jag fram emot att läsa!

  Kan tipsa om goodreads för att logga böcker, men det kanske du redan använder?

  Svara

  1. Ja, läs den!

   Nej, jag använder Boktipset. Jag testade Goodreads innan jag bestämde mig för en massa år sedan, men då saknades det lite för många böcker på Goodreads för att det skulle vara kul. Men det kanske är bättre nu?

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.