Hoppa till innehåll

I’ve been Gilmored

Nu har jag sett alla avsnitt av Gilmore Girls, både de första 7 säsongerna och den nya Netflixsäsongen med 4 filmlånga avsnitt. Jag såg serien när den gick på tv förut, men var inte säker på hur långt jag sett. Men jag kände igen 1-5 ordentligt och såg nog en del av 6:an, men inte allt.

Det har varit en bra serie att se under nattning av Sander. Vi har brukat nynna med till signaturmelodin tillsammans. :) Jag har sett en hel del själv också och det passade ju bra att ha något så slött att göra eftersom jag haft som ambition att försöka slöa lite mer…

Såå. Vad tyckte jag då om de nya avsnitten? LÄS INTE OM DU VILL SLIPPA SPOILERS

Första intrycket var mest chock över att alla var så annorlunda. Att de flesta såg lite annorlunda ut så här 10 år senare är förstås inte särskilt förvånande, men jag hade liksom inte tänkt på hur röster förändras. Först funderade jag nästan på om de bytt ut Lauren Graham… Lorelai lät mycket… hesare. Rory lät också annorlunda på något vis.

Det var i alla fall väldigt roligt att se alla karaktärer och miljöer igen 10 år senare. Kul att de kunde få med nästan alla!

Jag gillade väl inte riktigt att Rory och Lorelai framstod som mindre sympatiska än tidigare. Antar att det skulle vara roligt hur de lät småpojkar utföra tjänster åt dem, t.ex., men jag tyckte det var rätt drygt… samma sak med hur de gjorde narr av mindre attraktiva personer vid poolen… visst har det alltid varit deras grej att göra narr av diverse saker, men det kändes liksom råare nu?

Och alltså, Rory… Jag trodde att hon redan kommit fram till att hon inte ville göra “no strings attached”-grejen med Logan? Och så gör hon det igen och verkar lika olycklig över det nu som förut? Say what? Har hon inte kommit någonstans alls? Plus att de nu är otrogna båda två. Inte alls sympatiskt… eller jag antar i alla fall att det inte var en överenskommelse mellan samtliga parter, inget tydde på det. Varför är hon ens ihop med Paul?!

Lite trist att hon inte lyckats så bra med varken karriär eller kärleksliv, men jag antar att serien behövde lite drama…

Mysigt att Lorelai och Luke hållit ihop, men givetvis behövdes det väl lite drama där också…

Mysigt också att Lane och Zach verkade ha det bra och fortfarande spelade med Hep Alien! Och att Dean verkade ha det bra. Och alla andra som blinkade förbi mer eller mindre, det ser ju bra ut för de flesta. Blev förvånad att se Lanes pappa, jag trodde han var helt ute ur bilden. Synd att Sookie var med så lite (och hon var sig inte lik). Kul att Michel gift sig och det med en man som vill ha barn, det hade varit intressant att få se (jag tror att han kommer älska sitt barn lika mycket som han älskade sina chows när det begav sig).

Och jag gissade slutet (slutrepliken). Har läst lite på internet nu. Internet säger att Logan är Rorys Christopher och Jess hennes Luke. Det kan man ju fantisera ihop en fortsättning om, ifall man vill. För just nu ser det väl inte ut som att det kommer mer? Men det skulle jag förstås inte ha något emot om det gjorde.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *