Bea Uusma på Naturhistoriska

Jag fängslades ju nyligen av Bea Uusmas Expeditionen och igår dök det passande nog upp i mitt flöde att hon skulle prata på Naturhistoriska idag. Det känns fint att Uusmas besatthet smittat mig så till den grad att jag faktiskt åkte dit…

Det var ett evenemang som kallades “Arktiska spår: Polarexpeditioner” (del 1 i Arktiska spår). Innan paus pratade Bea Uusma och Nina Kirchner, klimatforskare och glaciolog (isexpert!). Efter pausen var det panelsamtal med flera deltagare.

Hela evenemanget var trevligt, men jag kom ju mest dit för Bea och det var också hennes del jag uppskattade mest. Jag visste inte om jag skulle våga hoppas på ett längre anförande specifikt om Andrée-expeditionen, men det var precis vad hon bjöd på. Första timmen ägnades åt att Bea pratade om sin bok och sina efterforskningar. Jag kände ju såklart igen mig i det mesta, med boken färskt i minne, men det var mysigt att höra allt från henne med små nya detaljer här och var. Och hon berättade att hon fortsätter följa nya spår och samlar bevis än idag. Jag blir ju hemskt nyfiken på att få veta mer om det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *