Hoppa till innehåll

Påsk

Skönt med långhelg! I torsdags var det skärtorsdag och en viss påskkärring och en viss påskhare gick runt i huset och lämnade påskhälsningar i utbyte mot godis…

På långfredagen blev det lite geocaching. Jag och barnen åkte in till stan, men barnen var inte riktigt lika pepp på att leta burkar som jag, så efter att vi ätit på Max och loggat en cache åkte jag hem med dem igen och gav mig ut själv en stund till. Det är en kampanjgrej just nu som heter Planetary Pursuit och i vilken man, kort förklarat, kan förtjäna planetsouvenirer genom att vara aktiv. Så jag försöker geocacha massor nu efter en lågaktiv vinter.

Och idag är det påskafton! Vi vaknade såklart tidigt och det blev påskäggsjakt. Sander fick en skattkarta och fann bokstäver på tre platser som kunde kombineras till orden RÖD LÅDA, vilket ledde honom till gömstället. Ava fick i stället ett meddelande på engelska att översätta.

Vi har ätit godis till frukost, mellanmål och efterrätt gånger två… och ändå är det massor kvar… bleh… men är det påsk så är det!

God mat blev det också i alla fall:

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Josefin Josefin

    Hej! Förlåt om du redan skrivit om det här eller om det är för personligt, men hur gör ni med godis/annat ätbart i såna här sammanhang? Typ när barnen samlar in, eller går på kalas, eller får saker i andra sammanhang och det inte är veganskt? Mina barn är fortfarande så små att det inte är ett problem men jag funderar lite på olika strategier för hur man ska göra senare… Nyfiken på hur andra resonerar, om du nu vill berätta om det. Glad påsk!

    • Helena Helena

      Hej Josefin och glad påsk! Visst kan jag berätta om det! Vi äter ju veganskt hela familjen och när det är kalas eller liknande situationer som ändå går att ha lite kontroll över brukar vi höra av oss till värden innan och berätta att vi äter veganskt och fråga om vi ska ta med något eller hjälpa till på annat sätt. Oftast löser det sig jättefint och vi behöver för det mesta bara tipsa om saker de kan köpa. Någon gång har vi haft med eget av någonting väldigt speciellt… nu senast kikärtsmaränger, för det kan man ju inte köpa (än). Halloween och påsk våndades jag en del för, faktiskt… Vi har knappt haft några barn som ringt på hos oss, så det bidrog väl till att vi kunde vänta lite med det, men nu har barnen gått både på Halloween och påsk. Då känner vi inte att de kan stå där och tigga godis och dessutom kräva att det ska vara veganskt, så vi instruerar dem att ta emot allt och sen när de kommer hem byter vi ut det som inte är veganskt mot sånt vi laddat upp med i förväg. Nästa grej är ju hur man gör sig av med det icke-veganska godiset, varken slänga eller ge bort känns riktigt rätt… men i år hade vi ett överblivet tomt påskägg som vi fyllde och gav till en tiggare på stan. Det som inte fick plats i det gav vi till vänner som hälsade på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *