Hoppa till innehåll

Tågsemester dag 12: Amsterdam

Idag tog vi sovmorgon i ett regnigt Amsterdam.

Vi hade läst att Anne Frank-museet släppte en del av biljetterna samma dag klockan 9, men när vi kollade 08:40 var det typ 700 pers i kö och det stod att det var lönlöst att vänta om det var fler än 200. Kollade igen 09:02, då var det typ 1700 i kö… så uppenbarligen inte bara jag som tänkt fel, kunde de inte ha skrivit vilken tid köfunktionen slogs på i stället..?

Nåväl. Vi åkte in till stan efter en sen frukost på rummet (hade yoghurt och juice i kylen över natten, mums) och klev ombord på en av alla de oräkneliga kanalbåtar som finns här. Det var en fin tur på en timme, båten gled tyst och fint över vattnet, skönt. Trist att det regnade, men båten hade tak, så det var ändå ett bra sätt att sysselsätta oss medan det regnade.

Sen var vädret riktigt fint ett tag och vi promenerade mot vår tänkta lunchrestaurang via två geocacher, en seriebutik och en badankebutik…

Ok, erkänner, färgerna är upphottade lite (på förslag från Google Photos)! :)

Det blev en sen lunch på Vegan Junk Food Bar. Väldigt gott! Jag åt en riktigt snygg regnbågsburgare.

Sen började det regna igen och efter lite dividerande åkte vi tillbaka till Bullewijk där hotellet ligger och promenerade genom förorten till en matbutik där vi provianterade inför kvällen och tåget imorgon. Och nu softar vi på hotellrummet ett tag innan sovdags.

Se även sammanfattande inlägget Familjens tågsemester 2019.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *