Hoppa till innehåll

Tågsemester dag 13: Amsterdam-Berlin

Idag hade vi en enda lång tågresa, 6 timmar och 22 minuter, mellan Amsterdam och Berlin. Så otroligt skönt att slippa byten, bara att sätta sig och koppla av.

Vi fick fönster- och mittplatser i en familjekupé igen och sällskapet på de resterande två platserna varierade. De första var ett australiskt par som tyckte att Sander var så otroligt lik en femåring de kände i Australien så de bad att få fota honom och sa att de trodde att vi kidnappat honom. :) Sen var det en tysk familj som fladdrade runt en del, kanske hade de inga bokade platser. På slutet satt en mamma med bäbis på en av platserna och den tyska pappan på den andra. Väldigt skönt för oss att ha bra bokade platser med bord!

Tågresan var behaglig till en början, men på slutet var det ordentligt varmt, så det var väldigt skönt att komma fram till Berlin. Vi knatade iväg till a&o Hauptbahnhof och fick ett stooort rullstolsanpassat rum på bottenplan, där vi kollapsade en stund innan vi gav oss ut.

Eftersom S-Bahn ingår i Interrail-kortet gav vi oss själva utmaningen att bara åka den sortens kollektivtrafik. Trevligt att slippa köpa till något, men lite bökigt att hinna skriva varje resa i fyra Interrail-kort när man åker så korta och snabba grejer… Nåväl, vi tog i alla fall S-Bahn till Herrmannstraße via Westkreuz och knatade en bit (U-Bahn hade såklart en närmare hållplats…) för att komma till pizzarestaurangen La Stella Nera, som vi försökte besöka när vi var i Berlin för två år sedan, men som hade semesterstängt just då. Det var mycket lyckat att vi tog oss dit! Vi tog faktiskt varsin pizza i stället för att dela på två som vi gjort hittills på resan, dels för att vi var hungriga och ville testa flera sorter, men också för att prisbilden är mer behaglig i Berlin än i Köpenhamn och London… Det var jättegott och vi blev mätta. De hade lockande efterrätter också, men vi var som sagt mätta och det kändes mer lockande att gå ut och svalka oss med isglass, så det gjorde vi.

På hemvägen fick vi börja skriva på de extra lösbladen till Interrail-dagboken. :)

Jag var såå trött (sov knappt något sista natten i Amsterdam), men innan det blev sovdags fick vi bädda våningssängen åt barnen och jag nattade Sander. Sen sov jag som en stock… ja, förutom den lilla detaljen att Sander råkat sätta klockan på plattan på ringning klockan 3, hehe…

Se även sammanfattande inlägget Familjens tågsemester 2019.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *