Hoppa till innehåll

Tågsemester dag 14: Berlin med 39-årsdag och nattåg

Min födelsedag! Började dagen med gos med Sander, som bytt plats med Jonas under natten. Mycket mysig start.

När jag kom ut från badrummet sen fick jag frukost och presenter – en låda Dorset Tea med snygga foton på Durdle Door och Lulworth Cove och boken The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood. Mycket mysigt och perfekt att vi faktiskt hade bord och fyra sittpallar så vi satt riktigt bra där.

Vi lämnade rummet lagom till utcheckning vid 10 och ställde väskorna i bagagerummet. På Hauptbahnhof hittade barnen en affär de älskade och Ava shoppade en sorts drickmugg hon spanat på länge. Så tog vi S-Bahn (såklart, eftersom det ingår i Interrail-kortet) till Alexanderplatz, där vi tog en virtuell cache som innebar att man skulle fota sig vid tv-tornet. Sen gick vi runt lite där och åt lunch på McDonald’s med utsikt mot tornet. De hade en deal att man fick ett glas vid köp av meny, så vi fick ännu lite mer att bära på…

Så hoppade vi på S-Bahn och åkte till Yorckstraße (byte Friedrichstraße) och gick till lekplatsen i Nelly Sachs park – vilket även vår närmsta lekplats hemma heter, så det var lite kul.

Just lekplatser är verkligen något vi förknippar med Berlin, stora och unika sådana, så det var viktigt att få till ett sånt besök. Den här var inte maxstor, men fin och de hade en linbana. Även jag åkte + tog mig igenom hela stora klätterställningen med Sander medan Ava och Jonas gick till en toa. Phew!

Sen promenerade vi i riktning mot Potsdamer Platz där en av flera Brammibal’s Donuts ligger. Där köpte vi fyra munkar som var så amazing att vi köpte fyra till. Mums! Mycket bra som födelsedagstårta.

Vi handlade tågmatsäck på REWE i gallerian Arkaden som låg precis intill och sen åkte vi tillbaka till hotellet och hämtade bagaget.

Vid det hör laget duggregnade det och var förhållandevis svalt, vilket fick oss att jubla eftersom vi skulle åka med det notoriskt varma nattåget… Och nästa dag skulle det bli 30 grader enligt rapporten.

Vi hade ganska lång tid att vänta på stationen, men det var skönt att verkligen inte behöva stressa. Sander fick chansen att shoppa lite i barnens favoritbutik han också, det blev en prydnadsflamingo som egentligen är en kylklamp. :)

Tåget skulle gå 19:25 och ca 19 reste vi oss upp och såg vårt tåg några våningar ner. Så skönt att kunna kliva ombord i god tid och lugn och ro – om man vill!

Kupén var riktigt mysig, i alla fall för oss som bara var fyra. Skönt att vi bokat hela kupén, med två personer till skulle det ha varit trångt…

Vi åt vår kvällsmat efter att vi något försenade rullat ut från perrongen.

Vagnen hade två toaletter, men den ena var avstängd. Den fungerande var i alla fall helt okej.

Sander och jag sov nederst och Ava och Jonas i mitten. I överslafarna hade vi packning.

De andra somnade gott medan jag var vaken lite längre eftersom jag hade sista passet med Stardew Valley på Switchen :) och jag satt och tittade när tåget rullade ombord på båten vid 23. Man fick gå upp i båten om man ville, men det var ju sovdags. Lite coolt att åka tåg och båt samtidigt ändå.

Se även sammanfattande inlägget Familjens tågsemester 2019.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *