Tågsemester dag 15: Hemresa

Strax efter 06:30 rullade tåget av båten efter att ha stått stilla i hamn ett tag. Det blev ju en relativt lugn natt eftersom tåget stod still på en båt som även den stod still en del av natten.

Det var lite kvavt i kupén, men vi hade inte alls problemet jag läst och hört så mycket om, att det kan bli bakugnsvarmt på tåget. Jag tog till och med på mig koftan under natten för att jag tyckte det blev lite svalt att sova med tomt påslakan (som vi valt att göra). Så vi hade tur, phew!

Kom fram till Malmö 07:30 och skulle vidare 09:11. Hittade en bänk att dumpa packningen och oss vid och runt och åt frukost. Som tur var kunde man gå ombord i god tid även nu, så vi kunde gå på toa och boa in oss på tåget en stund innan vi åkte.

När vi kom fram till Södertälje stod pendeltåget på andra sidan av perrongen, så det var bara att jogga över. Så bytte vi till tunnelbanan och allt kändes så väldigt… vanligt, på ett nästan ovant sätt. :)

Skönt att komma hem! Sander kastade sig efter Rocket League på PS4:an och vi andra köade till duschen.

Är väldigt sugen på fler resor! Gärna mer av Englands sydkust, mer Bryssel och såklart Italien som jag velat till länge. Och Lofoten! Och Prag! Och… ja, det finns ju så många ställen att åka till! Vi får se vad det blir nästa gång vi ger oss av på långresa.

Se även sammanfattande inlägget Familjens tågsemester 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *