Hoppa till innehåll

Tågsemester dag 9: West Bay (“Broadchurch”)

Idag tog vi Jurassic Coaster-bussen till West Bay, mest känt för klippan som figurerar flitigt i tv-serien Broadchurch. Chauffören tipsade om att det blev billigast med en dagbiljett för en grupp, så vi köpte en sån för £20.

Bussresan tog nu cirka en timme och vi bjöds åter igen på många vackra vyer.

Framme i West Bay besökte vi toa och lekplats och köpte mer dryck innan vi gick ner till stranden med den ikoniska klippan.

Det var betydligt mer moln idag, men det var bara bra eftersom vi redan var så brända. Jag och barnen badade, det var lite som igår fast stranden hade sandblandad småsten vilket gjorde att man både blev sandig och fick kämpa för att ta sig fram på det bitvis vassa underlaget.

Jag och Ava kämpade oss upp på klippan och fick en fin utsikt.

På väg tillbaka försökte jag ta en cache, men den var blockerad av någon sorts underhållsarbetare som hade tagit kafferast just där och jag valde att inte inviga dem i min skattjakt… Tråkigt, men men…

Tillbaka i Weymouth loggade jag en cache där i alla fall och så köpte vi jättegod glass i chokladdoppad strut på ett ställe i hamnen innan vi gick till vår AirBnb för att ta det lugnt vår sista kväll i Weymouth.

Se även sammanfattande inlägget Familjens tågsemester 2019.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *