Hoppa till innehåll

Fotobok 2021

Otroligt men sant, det blev en fotobok för 2021!

Jag brukade ju göra en väldigt avancerad bok per år, men sen sket det sig. Den senaste ordentliga sådana är boken om 2016. 2017 blev det i stället ett traditionellt fotoalbum med beställda pappersfoton (som sen behövde sorteras, bwaaäh). 2018 blev det inget alls. 2019 körde jag pappersfoton igen och i ett försök att göra det enklare skrev jag ut bilder själv med jämna mellanrum – det höll i cirka ett halvår. 2020 har jag ingenting.

Jag har faktiskt gjort ett första grovt urval av bilder från 2018, andra halvan av 2019 och 2020. Har även påbörjat själva fotoboken om 2020 i en annan app än den jag använde till 2021, testar mig fram för att se vilket som blir enklast.

För de tidigare fotoböckerna blev det många långa kvällar vid datorn, men det är inte realistiskt nu. Och nyckeln till att få det gjort var att acceptera lite enklare böcker där jag inte har så stor kontroll över layouten. Men det är väldigt mycket bättre än inget.

En annan avgörande grej är att jag nu använder mobilappar för att göra fotoböckerna, vilket gör att jag kan använda dödtid till det. Det känns mycket mindre betungande. Har jobbat fotobok på pendeltåg, på toa och såklart i halvvegetativt tillstånd i min fåtölj.

Jag hoppas jag kan bli klar med de saknade åren! Och jag ska försöka välja ut bra bilder från 2022 kontinuerligt under året så att det inte blir ett jättejobb sen. Håller verkligen tummarna för att jag lyckas få igång årsböckerna igen nu!

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *