Hoppa till innehåll

Det blev en jul hemma

Planen för årets jul var alltså att åka till Jonas föräldrar i Oskarshamn och fira med dem, samt Jonas farbror. Men som för så många andra satte sjukdom krokben för planerna.

Förkylning och covid

Jonas blev förkyld först och då såg det ut som en vanlig förkylning, som skulle bli bra innan jul. Sen trillade jag dit kvällen 16/12 (fredag) och tyckte direkt att det kändes som covid eftersom det så tydligt började med hosta och lätt feberkänsla. Beställde test, som skulle komma på söndagen men blev försenade. På tisdagen 20/12 kunde vi testa. För mig ploppade ett starkt covid-streck upp med en gång. Jonas testade negativt. Men att jag hade covid räckte för att ställa in julplanerna.

Spiken i kistan för det tänkta julfirandet

Det är ju andra eller tredje besöket av covid för mig (hade en segdragen influensaaktig sjukdomsperiod precis när covid blev en grej, så jag var redan hemma när alla gick från kontoret) och jag har vaccinerat mig fyra gånger. Den här gången har det varit lite mildare, framför allt för att jag inte haft någon feber att tala om, bara lite höjd temperatur så att jag känt mig febrig vid några tillfällen. Men när det var som värst satt jag ändå i fåtöljen vilandes och kände mig snurrig och flämtade, så visst for tankarna om potentiellt behov av hjälp med syresättning genom huvudet…

Snart två veckor har gått och hostan är såklart inte borta, men åtminstone väldigt mycket lindrigare nu. Jag är trött, men det är ju svårt att veta om det är pga covid eller annat…

En mysig jul hemma ändå

Visst är det trist när saker blir som planerat, men jul hemma är inte heller fel. Jonas fick fixa maten med hjälp av Ava, men jag var åtminstone inte helt sänkt på julafton, så vi kunde fira och mysa ungefär som vanligt, fast jag avstod från alla julkramar jag egentligen velat ha.

Vi hade schnygga jultröjor och åt jullunch:

Vi spelade spel:

Monopol med jultröjor

Vi åt choklad:

Chokladtomte (en av många sorters choklad)

Vi tog traditionsenligt en familjegroupie vid granen, fast det brukar vara en större gran och vi brukar ha fotografhjälp och ta helfigursbild, men nåja… Årets julfamiljebild:

Årets familjefoto vid granen

Och så blev det såklart Babben och Kalle:

Babben och Kalle

Sen kom två nissar och skötte julklappsutdelningen åt Tomten…

Jag fick en massa roliga julklappar: GPS-klocka (Garmin Forerunner 45s), pussel, Eugy-fågel (kartongbyggsatsdjur som vi samlar på), kakformar, choklad, presentkort på Espresso House, kokbokshållare och mugg.

Jonas fick bland annat Stardew Valley-brädspelet, ett pu-erh-te i bitar som såg ut som chokladbitar, ett set med olika oolongteer, pengar till tv-spel.

Sander fick bland annat en styluspenna att rita på plattan med, presentkort på HLStore för att köpa sprayfärg och testa graffiti på en öppen vägg, lite Hammarbyprylar (flagga, pennor, underlägg till glas/mugg), Among Us-pussel, en sån där leta-hitta-bok, spelet Operation.

Ava fick bland annat örhängen (prinsesstårtebitar, varmkorvar, bullar och Kermit som dricker te), en väska, en “smältande klocka”, Hello Kitty-vattenflaska och böcker.

I mellandagarna har vi nu hittills vilat och pusslat och spelat med mera. Nu håller vi tummarna för att våra nyårsplaner med vänner kan bli av!

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *