Hoppa till innehåll

Mitt 2022

Så har ännu ett år gått.

I år har jag sparat den mest omfattande årssammanfattningen till sist: har redan postat om läsning, film, löpning, friluftsliv och fågelskådning som egna inlägg.

2022 har såklart även det haft sina utmaningar … men här kommer någon sorts sammanfattning.

Familjen: Sander har börjat fyran och fyllt 10 år och Ava har börjat åttan och fyllt 14 år. Sander slutade på fotbollen, men Ava har levlat upp teatern till två tillfällen i veckan, eftersom hon gjorde intagningsprov och kom in på KAP – Kulturskolans Avancerade Program för teater. Ava har börjat läsa mycket mer böcker och Sander har fått graffiti som specialintresse. Jonas sökte nytt jobb och börjar jobba med tv-spelsutveckling i januari 2023. Jag är kvar på Tietoevry och jobbar fortfarande mest hemifrån, men åker ibland till kontoret i Arenastaden, alldeles vid Mall of Scandinavia.

Årets familjefoto. Fotograf: Marit Solblad

Utmattningen: Jag inledde året som 100% sjukskriven för utmattningssyndrom. Ett kort försök att jobba 25% i januari ledde till ytterligare en månads fulltidssjukskrivning. Sen jobbade jag 25% från 18 februari till 10 maj, 50% från 11 maj till 14 september och 75% från 15 september till 8 november. Från 9 november var jag inte längre sjukskriven, men gick däremot ner till 80% arbetstid och började ta lediga onsdagar = skrivdagar!

Att jag inte är sjukskriven längre är såklart inte samma sak som att problemen är borta, men det är i alla fall bättre. Jag har fortfarande mina begränsningar och utmaningar. Måste till exempel ta raster ofta när jag jobbar, för att jag får huvudvärk av att koncentrera mig för länge i taget.

Skrivandet: har såklart inte gått jättemycket framåt under detta år, men det har i alla fall hänt saker! Precis som förra året är det ungdomsboksmanuset Vi som blir över som gäller. Jag kan ha sagt som nyårslöfte att det ska till förlag under året…

Det känns hur som helst jättebra att jag nu har en dedikerad skrivdag i veckan! Förhoppningsvis orkar jag utnyttja den mer och mer + mer tid ändå, förstås.

Geocaching: Geocaching fortsätter vara en uppskattad hobby. Kanske borde jag faktiskt börja göra ett eget årssammanfattningsinlägg för detta?

Jag hittade 124 geocacher 2022, varav 47 ALC. Jag har inte brytt mig om ALC tidigare, men nu har jag börjat göra det. Men jag har inte riktigt lyckats släppa att det känns lite fuskigt…

Jag lyckades visst hitta minst en varje månad. :)

Något som drev på mig lite var att jag såg till att klara Signal’s Labyrinth-utmaningarna.

Årets milstolpe blev 800:e cachen uppe på Lillstädjan med familjen under Idre-semestern.

Som CO/utläggare blev jag klar med min Te-serie och har även påbörjat en ny lite enklare serie, Sångboken. Men argh, vad svårt det är att hitta tillgängliga platser. Enklare då med ALC-cacher, som jag skapat tre stycken av under året.

Semestern: Vi gjorde många bra saker på semestern! Det blev en vecka på vårt älskade Öland och så testade vi lite nytt genom att åka till Idre och sen en sväng till Göteborg via Karlstad. Jonas och jag gick klart Ostkustleden.

Random grejer:

Ja … någon gång får det ju räcka med exempel på grejer som hänt och det är visst nu! Såklart har jag lämnat väldigt många saker onämnda, men en del finns i alla fall dokumenterade på bloggen. Snart fyller ju bloggen år och då får jag ta mig en titt på bloggstatistiken som jag brukar.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *