Hoppa till innehåll

Min fågelskådning 2022

Vid årets start hade jag 94 fotograferade arter på fågelsidan. Under 2022 har jag passerat den magiska milstolpen 100 och antalet är nu 109. Alltså blev det 15 nya arter 2022. Dessa är:

Årets raritet blev den smalnäbbade nötkråkan, som orsakade stor fågelskådaruppståndelse när den dök upp i Triangelparken i Enskede. Den var vänlig nog att visa sig för mig när jag åkte dit! Hoppas det blir att åka på något mer “fågellarm” 2023, det är kul. :)

Men nästan ännu mer speciellt för mig var att jag äntligen fick vettiga bilder på kattuggla.

Ljuvliga kattuggleungar!

I år har min kompis Malin även blivit en fågelskådarkompis! Roligt! Vi har båda skapat fågelkonton på Instagram där vi postar bilder och på så vis inspirerar varandra. Fast jag har tyvärr inte varit så aktiv på fågelfronten under hösten, men jag hoppas att våren för med sig lite ny entusiasm!

Mitt fågelkonto på Instagram heter såklart @helenasfaglar

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *