Hoppa till innehåll

Film och tv-serier 2022

I år har antalet sedda filmer gått upp rejält! Det beror dels på att vi sett mer film med familjen; vi har börjat turas om att välja film till fredagsmyset, och dels på att jag sett mer film själv som återhämtning.

Antal sedda serier är ungefär som förra året, men den stora skillnaden är att jag sett de flesta själv. Jonas och jag brukade ju se serier tillsammans på fredagar tidigare, men nu är det familjefilmtid i stället, så det har inte blivit lika mycket tittande bara vi två.

I vanlig ordning loggar jag sedda filmer och serier på IMDb och här är årets listor:

Film 2022 på IMDb

Serier 2022 på IMDb

Film 2022

Jag såg 65 filmer 2022 och här är grafen över antal sedan 2005:

Antal sedda filmer 2005-2022

Av de totalt 65 filmerna har jag sett 17 stycken själv. 6 av dem handlade om att bestiga berg, t.ex. Mount Everest. :)

Jag måste ha sett om ovanligt många filmer i år, det är hela 24 stycken om jag räknar rätt. Alltså har jag bara sett 41 nya filmer. Några omsedda: The Shining, The Others, Sjätte sinnet, Bodyguard, Poltergeist, Annie, The Matrix, Love Actually, Die Hard, alla Pirates of the Caribbean, Sagan om ringen och Hunger Games. Många av dem har Jonas och jag valt när det varit vår tur att välja film att se med familjen. Men de får inte riktigt vara med när jag utser årets bästa filmer, det är ju liksom inte det här årets bästa.

Det finns verkligen en som är i särklass bäst av årets sedda filmer och det är The Father:

Årets bästa film: The Father

Andra jag tyckte om:

På bio

Om jag inte missar någon blev det 5 filmer på bio:

 • Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter (med familjen)
 • Minioner: Berättelsen om Gru (med familjen)
 • Där kräftorna sjunger (med bokcirkeln)
 • Downton Abbey: En ny era (själv)
 • En annorlunda värld (med barnen)

Serier

Jag har 15 titlar på min lista med serier sedda 2022:

(Bokför inte vilken säsong eller hur många avsnitt, så det varierar om det är hela serien eller en viss säsong, t.ex.)

 • Bron (själv)
 • Love on the spectrum (själv)
 • Secrets of Great British Castles (med Jonas, men såg inte hela)
 • Kalifat (själv)
 • Sweet Magnolias (själv)
 • All of us are dead (själv)
 • Surviving death (själv)
 • Fallet Birgit Meier (själv)
 • Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel (själv)
 • Heartstopper (själv)
 • Stranger Things (med Jonas)
 • Fargo (med Jonas)
 • Inventing Anna (själv)
 • Aftershock: Everest och jordbävningen i Nepal (själv)
 • The Crown (med Jonas)

Många bra!

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *