Hoppa till innehåll

Veckoincheckning vecka 3

Frostig söndag

I måndags testade jag den nya veganska blåbärspajen på Espresso House. Den var riktigt god!

På torsdagen var jag en heldag på kontoret för första gången på väldigt länge. Laddade inför detta med att köpa 1) ett par begagnade BOSE-lurar (brusreducerande, har använt såna som fanns på jobbet tidigare, men oklart vart de tagit vägen) och 2) en korsordsbok och en mindfulness-pysselbok att testa som pausaktivitet i stället för pussel, som jag ju använder hemma. Lurarna gjorde väldigt mycket nytta, det var mycket prat i lokalen som var skönt att slippa, plus att det faktiskt var rätt mysigt att lyssna på musik igen trots att jag alltid brukar längta efter tystnad.

En lite tråkigt grej med att åka till kontoret var att det såklart var pendeltågskaos och det tog en timme och tjugo minuter lite drygt, i stället för cirka trekvart som det borde. Jag kan till jobbet på strax över en timme, så jag tänkte nog göra det nästa gång…

En trevlig grej var såklart att träffa några trevliga kollegor. Lunchade på restaurangen i huset för första gången, de har ett veganskt alternativ varje dag.

I fredags var Ava på sleepover hos en kompis, så vi andra körde fredagsmys med pizza och Talang själva.

Lördagen blev en riktigt maffig dag. Jag önskar sååå att jag hade kunnat posta en bild på en hökuggla här, men jag och Malin åkte tyvärr förgäves ut med Roslagsbanan till Kragstalund och travade omkring i kylan och letade. En kollega tipsade mig och det har varit många rapporter om att den funnits där i krokarna, men inga observationer registrerades på Artportalen på hela veckan, så visst var det väl lite djärvt att vi åkte dit ändå… Nåja, det var ju bara den första av dagens aktiviteter. Vi lunchade på Mahalo, drack te/kaffe på Bokslukaren och gick sedan på Skrivhäng Stockholm på Rival. Där minglade vi med cirka 50 skrivintresserade personer och hade riktigt trevligt! Det är en så fin blandning av folk, både utgivna författare och såna som “skulle vilja få klart ett manus någon gång, kanske”. Jag hade inte tänkt stanna så länge, men tiden bara försvann…

Efter en så lång dag var jag såklart helt slut. Orkade inte ens läsa på kvällen, men började däremot se tv-serien Händelser vid vatten.

Idag vaknade vi till en frostig värld (bilden överst i inlägget). Ursprungsplanen var att få besök av vår kompisfamilj från Bagis, men pga av krasslighet och orkbrist flyttade vi det till en annan dag. Jag har i stället, med varierad framgång, försökt ta det lugnt och slappna av.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *