Hoppa till innehåll

v18: Första maj, skrivstreak och åtta nya fågelfotokryss från Hjälstaviken

I måndags var vi lediga för första maj. Första maj är också Avas namnsdag enligt den inofficiella namnsdagskalendern dagensnamnsdag.nu. Det har nästan blivit tradition att fira hennes namnsdag med att åka till Kungsträdgården och titta på körsbärsblomningen, men vi hade ju kollat in väderleksrapporten i förväg och bestämt oss för att göra det dagen innan. Det var bra, för första maj gav vi oss ut på stan i regn. På väg till Adlibris, där Ava skulle få köpa böcker som namnsdagspresent, hamnade vi mitt i första-maj-paraden och ställde oss för att se den. Sen skulle vi hitta någonstans att fika, vilket inte var det lättaste, eftersom det var knökfullt överallt. Men vi satte oss till slut på ett Espresso House och till min stora glädje fanns där bookcrossingböcker – ett par som jag ville ha, till och med!

Första maj innebar också startskottet för årets skrivstreak. Alltså utmaningen som går ut på att man ska skriva minst en mening om dagen i maj. Jag är såklart med, för jag vill inte bryta min streak av streakande, är alltså med för femte året. :) Jag är ju i en knepig fas just nu när jag inte riktigt vet vad jag ska göra av mitt manus, men under veckan har jag så smått försökt “utforskningsskriva” för att lära känna karaktärerna bättre. I torsdags var jag med på en digital skrivlunch och pratade skrivande med andra streakare. Kul! I år har vi fått varsin skrivkompis i gruppen, och det var extra kul att min skrivkompis var med så vi fick “ses”.

I veckan har jag lagt det urgulliga fågelpusslet som jag fick av Veroniqa. Sander hjälpte också till litegrann, på sitt sätt (se bild). :)

Sander har varit på schackfyran i veckan och båda barnen sprang Rynkebyloppet med skolan i fredags.

I fredags valde Jonas film till fredagsmyset och det blev The Princess Bride eller Bleka dödens minut. Är rätt säker på att jag sett den förut, men kom inte ihåg någonting…

På lördagen åkte jag och Malin till Hjälstaviken för en underbar fågelutflykt. Härligt väder, massor av vitsippor, gulsippor och blåsippor och inte minst: åtta nya fågelfotokryss för mig! Helt wow! Drömmen var att få se brushanarna som rapporterats där nu och de var typ det första vi såg! Blev inte så bra bilder på alla nya fåglar, men det blev i alla fall dessa nya: brushane, sävsångare, gråhakedopping, brun kärrhök, fiskgjuse, svarttärna, årta och buskskvätta.

En helt fantastisk dag, men oj, vad jag har betalat för den idag..! Det är tråkigt att ha begränsad ork, men så är det. Hamnar lätt i skuld på energikontot och då duger man inget till…

Läser: fortfarande The Ventriloquist’s Tale av Pauline Melville, min bok från Guyana i utmaningen Läsa jorden runt. Ganska pliktskyldigt… åh, den är så hattig. Men kanske uppskattar jag den lite mer nu än i början, i alla fall.

Tittar på: Fortfarande ingen serie, men GVFÖ när det kommer ett nytt avsnitt i alla fall… och fredagsfilmen.

Lyssnar på: Fågelkvitter. :) Var inte på kontoret något i veckan, så behövde inte lyssna på musik…

Spelar: Hmm, det har blivit någon omgång Wordle och Ordlig, men det är nog allt, tror jag.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *