Hoppa till innehåll

v19: Råstasjön, bokrelease och Kungsholmen runt

Den här veckan har jag försökt hushålla med energin för att orka med de inplanerade grejerna. Det har gått skapligt men också känts lite deppigt bitvis att vara så orkeslös …

I måndags var jag på kontoret för jag hade bokat in med kollegan Dennis, som gillar foto och fåglar, att ta en lunchpromenad med kamerorna runt Råstasjön. Det blev en fin promenad och vi såg faktiskt ett helt gäng fina fåglar. Jag fick bättre bild på vigg än jag hade innan (se ovan), vilket gjorde mig glad. Toppenväder också! Trevligt!

I onsdags hade jag skrivdag som vanligt, men det kändes rätt tufft. Jag testade att bena ut en idé för att få ordning på manuset, men gick vilse igen … Till slut landade jag i att jag behöver en paus. Jag får inte ihop det just nu. Så jag bestämde mig för att växla till skrivövningar. Jag tog fram några gamla “höstskriv”, skrivutmaningar som Sanna Mac Donald postat på Instagram. De går ut på att man får några ord som man ska väva in i en egen text. Jag gillar såna, så jag tänkte göra dem nu, fast det inte är höst. :) Det som gjorde saken extra rolig var att Veroniqa hakade på! Så nu skickar vi våra texter till varandra och jämför vad orden inspirerade i oss. Kul! Det kändes lite trögt först, men kanske börjar skrivglädjen så smått komma tillbaka nu ..?

I torsdags gav jag mig ut på sista joggrundan (inte för att det varit så många alls på sistone …) innan Kungsholmen runt och tog därefter mitt majdopp (kör ju utmaningen ett dopp i månaden hela året). Som tur var kändes det bättre än min promenad på onsdagen gjorde, då hade jag skapligt ont i mitt dåliga knä.

På jobbet i veckan har det varit tal om ett nytt uppdrag för mig och mot slutet av veckan landade det att jag officiellt kör igång på måndag. Men jag hann klura lite tillsammans med en kollega redan denna vecka och det lutar åt att vi ska köra på en väldigt rolig projektsetup som gör mig lite pepp. Hoppas att vi får till det och att det blir bra.

I fredags åkte jag, Ava och Avas kompis Sofia in till Gamla stan och Västerlånggatan 79, för att gå på bokrelease för boken Västerlånggatan 79 av författarduon Parmér och Blom. Blom är Avas och Sofias klassmentor och nästan alla deras lärare var på plats. Kul men trångt och stimmigt! Efter releasefesten gick jag och Ava och åt pasta på Vapiano. Gott! Under tiden var Sander på kalas, så fredagsmyset var avstyrt av flera anledningar.

På lördagsmorgonen var jag fortfarande osäker på om jag skulle ge mig iväg, men jag gjorde det och det kändes ändå väldigt bra att ha lyckats genomföra milloppet Kungsholmen runt! Det fick ett eget blogginlägg: Kungsholmen runt 2023

När jag kom hem hade Ava åkt iväg på sleepover med sin kompis Wilma. Så resten av familjen fick se Loreen knäcka resten av ESC utan Ava. Häftigt att Loreen vann!

Idag har jag, inte helt oväntat, varit väldigt trött och seg, men jag och Jonas såg en film (The Queen) när Sander var hos en kompis (och Ava inte heller hunnit hem ännu) och jag lyckades även städa i ordning balkongen så att det ska gå att använda den när vädret tillåter. Det är ju så underbart när det finns en sittplats till där jag i bästa fall kan sitta och läsa! Gäller bara att vädret funkar (extra knepigt eftersom balkongen är ett blåshål) och att grannarna inte väsnas för mycket… Men ja, nu har jag städat och jag planterade även ut några av tomatplantorna samt direktsådde några sockerärter.

Läser: Västerlånggatan 79 av Parmér & Blom. Kul att kunna påbörja den direkt efter releasen, eftersom jag precis läst klart en bok.

Tittar på: Ja, idag såg vi ju The Queen och igår ESC… och i måndags såg jag Gift vid första ögonkastet.

Lyssnar på: Hade visserligen lurarna ett tag på jobbet i måndags, men satte aldrig på någon musik. Och tja, igår kväll lyssnade jag ju på ESC …

Spelar: Hmm, kommer inte ihåg om jag kanske kört någon Wordle ..? Har i alla fall löst en del korsord, sudoku och sånt, men det kanske inte riktigt räknas.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *