Hoppa till innehåll

v21: Somrigt, Sandemar och mors dag

I måndags jobbade även Jonas hemifrån och vi lunchpromenerade tillsammans i Karlbergsparken. Härligt med sommarväder och grönska!

Annars har det varit en småtung vecka med mycket huvudvärk för min del. Har behövt vila mycket och pausa från skärmtittande, vilket ju är knepigt att kombinera med jobb. Men nya jobbprojektet flyter på, eller rättare sagt, jag preppar egentligen fortfarande bara i väntan på att teamet ska komma igång ordentligt, men jag börjar få kläm på hur jag vill lägga upp saker, tror jag, och jag ser fram emot att det ska bli lite rutin på det.

Skönt i alla fall med vädret. Jag har lunchat på balkongen ett par gånger och försökt ta mig ut på något sätt i alla fall varje dag. Men det blev ingen dag på kontoret den här veckan, inte så lockande med huvudvärken …

I fredags var det Avas tur att välja film till fredagsmyset och efter lite hjälp från Jonas :) blev det A quiet place. Jag och Jonas har sett den tidigare, men det var kul att se om den och nu finns ju en tvåa också, som vi får se till att se snart. Filmen funkade rätt bra för hela familjen, även om Sander tyckte det var lite tråkigt att de inte pratade …

Igår, lördag, åkte jag och Malin ut på fågelutflykt igen. Denna gång till Sandemar. Vår utflykt till Hjälstaviken var ju fantastisk, men vi hade lärt oss av våra misstag och såg till att se ut en inte så sen buss hem och verkligen tajma den, samt att ta det lite lugnare under dagen också. Inga ambitioner att hinna se hela området eller så … Det blev en fin dag, men inte alls vad jag väntat mig! Jag tänkte att fokus skulle ligga på vadarfåglar och sjöfåglar. Jag var ju där för ett år sen och hittade platser där jag kom rätt nära dem, men just nu var det nästan tomt där och alla fåglar var låååångt bort. I stället blev det desto mer fokus på småfåglar i träden. Jag fick fyra nya fågelfotokryss: törnsångare, gök, småskrake och härmsångare. Bara en vattenfågel alltså (småskraken) och de var lååångt bort. Såg dem där förra gången också, men fick såå dåliga bilder som inte dög för identifiering och jag var bara 99% säker, men nu blev det lite bättre. Vi trodde att vi kanske fick ärtsångare också, men bilderna duger inte till säker identifiering och lutar kanske lite för mycket åt törnsångare med ovanligt mörka ben, så vi räknar inte den. Vi såg en del fina blommor också, som kungsängsliljan.

Trots att vi tog det mer chill har jag förstås varit trött i huvudet idag. Jag hoppas verkligen att det blir lättare med tiden, men det är tydligt att jag fortfarande har utmattningssymtom.

Idag är det alltså mors dag! Men en ganska crazy sådan eftersom det varit mycket annat. Sanders klass åkte till Uppsala för att delta i Schackfyranfinalen idag och Jonas lämnade honom på Centralstationen 07:30 … Ava sov över hos sin kompis från igår och åkte sen direkt till teateravslutningen med teaterworkshop/improlekar som jag och Jonas åkte och tittade på. Efter det stannade Jonas och Ava på stan. De fikade och gick i butiker i väntan på att Sander skulle komma tillbaka till tågstationen. Jag åkte hem och sov, för att orka med att möta upp familjen sen igen vid middagstid och gå ut och äta på hemligt ställe. Det hemliga stället visade sig vara Hermans, så vi åt god buffé med maffig utsikt. Härligt! Jag fick också fina presenter och sitter nu och dricker te ur min nya blommiga mugg, samt äter liite godis trots att jag är buffémätt … Och jo, jag fick en Dubbel-Triss också och vann 60 kr på den, så det blir nog snart en ny lott med ny vinstchans!

Läser just nu: Once were warriors av Alan Duff och Andean Express av Juan de Recacoechea (ja, jag copy paste:ade det namnet, jag som annars brukar lära mig stava även namn som Binyavanga Wainaina när jag läser böcker med krångliga författarnamn …). Båda till Lästa länder-utmaningen (Nya Zeeland och Bolivia) och det blev två på en gång för att det var smidigt med en e-bok vid något tillfälle och jag hade redan köpt Andean Express på Google Play, så den fanns till hands. Båda går lite segt, dock. Gillar inte Andean Express särskilt mycket, men har ju sett filmen Once were warriors och vet att den är stark, även om jag glömt alla detaljer. Behöver börja läsa nästa bokcirkelbok snart, Den siste vite mannen av Mohsin Hamid.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *