Hoppa till innehåll

v22: Rädda världen från zombies, tävla i schack och åka till Helsingfors

Ojoj, vilken vecka!

På onsdagen, min lediga dag, åkte jag iväg en liten sväng till Kyrksjön i Bromma. Det var inte så många fåglar synliga i sjön, men det var trevligt att sitta på bryggan och äta lunch i solen. Senare åkte jag in till stan och träffade Ingela. Eftersom hon haft ett möte i Stockholm som slutade tidigt började vi med att äta på The Old Brewer och jag testade deras “fish” and chips på bananblomma, som jag hört talas om för länge sen och tänkt att jag måste testa. Jag var rädd att det skulle vara läbbigt, men det var ganska likt jackfruit och gott, om än kanske inte så fiskigt. Men gott duger! Sen var det dags att rädda världen igen, vi hade bokat ett escape room på Fox in a box, Zombie lab. Riktigt kul och vi klarade oss, phew! Avslutade kvällen med lite debriefing på Espresso House. Mycket trevligt!

På fredagen hade jag lite hastigt och lustigt tagit semester, eftersom Sander blivit inbjuden till tävlingen Schackfyranmästaren. Detta eftersom han vunnit alla sina matcher i tävlingen Schackfyran, som skolan åkte med klassen till. Men den här tävlingen fick man alltså styra upp själv. Givetvis bjöds det hårdare motstånd i denna tävling och det var många deltagare som uppenbart spelade väldigt mycket schack och var med i seriösa schackklubbar. Sander var inte bland de 10 som fick pokal, men han samlade ihop 15 poäng vilket var precis det som behövdes för att gå vidare till finalen i Schackfyranmästaren som spelas under Schack-SM i Helsingborg 1 juli. Så dit måste vi nog försöka ta oss…

Så fredagen var en sorts inledning på långhelgen, för måndag-tisdag nästa vecka är vi lediga på grund av nationaldagen. Vi åkte på minisemester, Helsingforskryssning, lördag-måndag. Men det har fått ett eget inlägg: Viking Line Gabriella till Helsingfors

Läser just nu: Läste ut nästa bokcirkelbok, Den siste vite mannen av Mohsin Hamid på båten. Läser även Spiderwick 1: Vättar i väggen av Tony DiTerlizzi och Holly Black, som jag försökt få läsa med Sander, men som han inte varit intresserad av. Sen tror jag att jag kanske fortsätter på Stadserien, nu i farmors och farfars gamla böcker.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *