Hoppa till innehåll

Fettisdag, Alla hjärtans dag och Sanders namnsdag med kattcafé

Många speciella dagar i veckan!

I tisdags var det semmeldag och jag åkte till Sumpan på lunchen för att köpa semlor från Bageri Passion. Sen blev det semlor till efterrätt efter middagen, mums!

I onsdags var det alla hjärtans dag. Vi brukar ju fira ganska ordentligt med fika och någon present var och sådär. Jonas köpte pizza till middag och klippte till hjärtan. :) Jag bakade hallonmuffins och hade fixat chokladpraliner till de tre chokladfantasterna (jag, Jonas och Ava) och geléhjärtan till Sander. Ava fick två Smiski-figurer, Sander fick en ny högerkontroll till sitt VR (eftersom den ursprungliga fått några för många smällar …) + skydd att ha på kontrollerna, Jonas fick en Junji Ito-bok och jag fick ett snyggt mysteriepussel + en supertjusig Booja Booja-chokladask.

Ava var med en kompis i fredags, men vi andra tre åt tacos och såg den animerade Netflix-filmen Havsmonstret, som var riktigt bra.

Igår, lördag firade vi Sanders namnsdag enligt den inofficiella namnsdagskalendern vi använder. För ganska länge sedan var Jonas och Ava på kattcafét Java Whiskers, men Sander var för liten (de har 10-årsgräns) för att följa med. Nu har han ju haft åldern inne rätt länge och nu fick vi äntligen till ett besök. Jag hade ju inte heller varit där förut. De hade åtta katter där och när vi kom var alla trötta och höll sig undan, men mot slutet blev det lite mer fart på några av dem. Fin miljö för katterna där de fick umgås på sina villkor och skön stämning med lugnare ljudnivå än på vanliga caféer. Bra!

På kvällen åt vi våfflor och såg en svensk skräckfilm som utspelade sig på Liseberg, Karusell. Kul att kunna se sånt med familjen nu. :)

Idag hade jag och Jonas tänkt åka till Ikea + Jysk för att köpa framför allt en ny bokhylla till Sander. Han behöver mer plats i sitt rum för att kunna spela VR utan att slå sönder kontrollerna … Han har den största varianten av Expedit-hyllan med 5×5 fack. Vi tänkte byta till en 3×4 av Kallax, som ersatt Expedit. Men … bilen startade inte. Vi försökte med vår batteristartare, men det funkade inte. Den är på laddning nu, men Ikea får vänta till en annan dag …

I stället hann vi börja med mysteriepusslet jag fick på alla hjärtans dag!

Annat:

På jobbet är jag lite mellan projekt igen, men har därmed tid att plugga tillgänglighet och hoppas kunna certifiera mig inom det.

Jag bytte Mandala-pusslet mot ett “bizarre bookshop”-pussel i en nystartad lokal pusselbytargrupp på Facebook. Kul! Eller, lite kluvet, för jag jobbar samtidigt på att minska min att-lägga-hög, haha. Men det var ett fint pussel och såg ut att vara i väldigt bra skick, så jag är glad för bytet!

Apropå Facebook har jag sett till att dra ner på användandet den här veckan genom att ta bort genvägen från mobilens startskärm, samt installera en app som kräver mig på ett lösenord för att starta FB. Har länge känt att jag får alldeles för mycket oombett skräp i flödet och att en hel del av det är sånt som jag skulle må bättre av att slippa se, men jag behövde visst göra något lite mer drastiskt för att komma ihåg att låta bli att slentriankolla under dödtid (toa, kollektivtrafik, ni vet …).

Idag var jag ute och sprang för första gången på jättelänge. Äntligen har det smält undan såpass att det gick smidigt. Såå mycket skönare än inomhusgrejer! Min Friskis-månad har löpt ut, men vi får väl se om jag tar en till snart. Gör mig inga illusioner om att det ska fortsätta vara så här springbart väglag ute …

Läser: Har nu börjat med Pestblommor av Mats Strandberg, efter att ha blivit klar med Veronica Roths Divergent-värld.

Tittar på: The Good Place med Jonas, Gilmore Girls själv.

Spelar: Har faktiskt testat en rad olika mobilspel som dödtidsnöje för att ersätta Facebook. Men jag vet inte, inget jag riktigt känner att jag vill spela. Tecknade gratis provmånad på Google Play Pass till och med, men sade upp det direkt och kommer inte förlänga när provmånaden är slut.

Pusslar: Murder Most Puzzling: The Clairvoyant’s Convention, 500 bitar, som jag fick av Jonas i Alla hjärtans dags-present. <3 Kolla vad fint:

Man ser alltså inte bilden man lägger, så allt man har att utgå från är en liten novell. Sen är det en whodunnit så att man på något sätt ska förstå hur man listar ut vem som är den skyldige när pusslet är lagt. Kul!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *