Hoppa till innehåll

Synundersökning, Mello-final, rensning och Ikea

Jag har bestämt mig för att äntligen skaffa nya glasögon. När jag var sjuk förra veckan använde jag glasögonen hela dagarna och blev ännu en gång smärtsamt påmind om hur dåligt jag ser med mina 15 år gamla glasögon… Så i tisdags var jag på synundersökning. “Jag ser att du skaffade ett par 2009… men det är inte dem du har på dig, va?” Hehe. Tydligen rekommenderas man byta oftare än vart femtonde år? Men jag använder ju primärt linser, så därför är det låg prio. Jag kommer köpa ett par nu, men det blir en billigare variant för jag kommer säkert fortfarande mest använda linser. Jag har fyra (maxantalet) provbågar hemma nu och av dem är endast ett par tänkbara, men jag måste nog prova lite fler…

Ava var på skidresa till Romme med skolan i onsdags. Jag är mycket imponerad över att hon verkar ha klarat det riktigt bra trots att hon aldrig stått på ett par skidor tidigare.

I fredags var jag på kontoret i Arenastaden. Hade en avstämning i form av promenadmöte med nya chefen, lunchade med henne och Anna, hade teammöte och spelade Geoguessr. Trevligt!

Helgen har varit fullspäckad av duktigjobb. Igår tömde vi Sanders enorma bokhylla, sorterade grejer och rev bokhyllan. När vi gjorde det tackade vi vår lyckliga stjärna för att vi inte lovat bort den till någon, eftersom det var svårt att ta isär den varsamt… Så vi åkte till återvinningscentralen med den + ett par kassar textil. Sen blev det också flera vändor till soprummet med skräpiga leksaker (grovsopor) och annat.

På kvällen var det Mello-final. Jag är inte superintresserad och hade inte sett något tidigare, men det var helt ok ändå. Hade nog väntat mig mer än två timmar och ett segare förlopp, men det kändes ganska snappy ändå. Marcus & Martinus vann, vilket Ava var nöjd med. Sander hejade hårt på Medina. Jag tyckte också de var kul men hade också gärna skickat Cazzi Opeia till Eurovision.

Idag har vi kört en massa böcker, utklädningskläder och leksaker till Väsby så att Jonas syster kan kolla vad de vill ta över till sina barn. Sen blev det en vända till Barkarby där vi köpte luftmadrasser på Jysk och framför allt ny bokhylla till Sander på Ikea. Tog en liten fika i caféet också, mysigt. Och så köpte vi lite småpryttlar, som man ju gärna gör på Ikea. Durkslag, dra-på-lakan, stänkskydd till stekpanna, tulpaner, kaktusar, en mini-orkidé, bestick (påfyllning av vår mellanstorlek).

Grejen med Sanders rum är att han knappt får plats att köra VR och redan har slagit sönder en handkontroll. Enklaste sättet att få mer plats tyckte vi var att byta bokhylla. Han hade en enorm 5×5-hyllors Expedit/Kallax och nu köpte vi en 3×4 i stället (3 bred, 4 hög). Och då blir det ju mindre plats för saker. Det fanns gott om leksaker som bara legat oanvända, så det var inte så svårt att rensa dem. Däremot kändes det rätt jobbigt att slänga ut merparten av alla böcker … Behöll en del av nostalgiska skäl, men nu kommer det verkligen inte att finnas mycket åldersrelevant läsning för Sander hemma. Fast han läser ju inte heller, så … Och vi kan såklart nyttja biblioteket!

Att bygga den, samt att bli av med de sista prylarna, får ske en annan dag…

Läser: Jag och Jonas har börjat läsa Shutter Island (varsin e-bok) av Dennis Lehane, som en liten minibokcirkel. :)

Tittar på: Vi har sett klart The Good Place. Kanske börjar på en ny serie ikväll. Själv fortsätter jag också med Gilmore Girls.

Lyssnar på: Har lyssnat lite på Wannadies efter konserten. <3

Spelar: Har inte gett upp Disney Dreamlight Valley än, spelade nog nåt i veckan, tror jag?

Pusslar: Inte många bitar lagda i veckan på Skönheten och odjuret-pusslet, men snart så …

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *