Hoppa till innehåll

Escape room, pi-dagen och glasögonbeställning

I måndags träffade jag Ingela för vårt standardkoncept escape room och mat. Vi brukar ju säga att vi räddar världen, fast den här gången var det nog inte riktigt så … Vi körde rummet Life Sentence på Fox in a box, där vi var grova brottslingar som skulle rymma från fängelset. Det var ett riktigt bra rum och kändes speciellt eftersom vi hade så lite att gå på till en början. Vi blev inlåsta i varsin cell mitt emot varandra, så att vi kunde räcka över saker till varandra. Och det fanns typ … nästan inget där? Fast det var ju precis tillräckligt i alla fall. Det blev lite svettigt på slutet, men vi klarade oss med 2-3 minuter tillgodo. Phew. Flera snygga och överraskande grejer, väldigt kul! Sen blev det bengaliskt på Shere Khan, också mycket bra. Faktiskt bokade jag bokcirkelträffen nästa vecka där också.

I torsdags var det Pi day (14/3 i mer amerikanskt format 3.14 …) och vi firade i vanlig ordning med att äta paj. Det var min tur att laga mat och jag fixade en i mitt tycke mycket god tacopaj, plus blåbärspaj från ett sånt där kit med bär och deg. Gott!

Idag har jag fattat ett svårt beslut. Jag har beställt mina nya glasögon! Numera har alla ställen begränsningen att man får ta hem fyra provbågar åt gången. Det blev två omgångar från Favoptic, en från Lensway och en från Mister Spex. Supersvårt att hitta snygga glasögon som passar bra! Och svårt att veta vad som ser bra ut, när allt ser ovant ut. Många jag tyckte om var för smala för mitt huvud och nästan alla nuddade mina kinder i olika grad. Mina nuvarande gör inte det alls, ens om jag skrynklar ihop ansiktet allt jag kan. Hade helst velat slippa det, men de jag beställde nuddade i alla fall inte i neutralt läge, däremot om jag drog upp kinderna.

Hur som helst, dessa blev det:

Och här är jag i provbågarna respektive i mina gamla glasögon:

(Man ser ju vilka som är riktiga glasögon, eftersom de förminskar mitt ansikte …) Egentligen hade jag nog tänkt sticka ut lite mer och ta något mer annorlunda, t.ex. lite rundare och lite rödare, men nu blev det ju ganska likt de tidigare. :) Fast lite större och lite mindre rektangulära ändå. Och lite snyggare enligt mig, tror jag, hehe (såå svårt!). Jag känner kanske inte att det blev perfekt-perfekt, men har svårt att tro att jag skulle känna så om några? Viktigast är ändå att jag förhoppningsvis kommer se mycket bättre med dessa. Hoppas bara att det där kindnuddandet vid ansiktsskrynklande inte blir jobbigt.

Var köpte jag dem då? Jo, det blev Mister Spex. Största anledningen till det var att de hade möjlighet att välja ännu tunnare glas än de andra. Med mina styrkor (-8,50 och -7,50) är det viktigt. Det påstås att förminskningseffekten ska bli mindre också, så det ska bli intressant att se om jag märker någon skillnad på de nya och de gamla, som inte har lika häftiga glas. Jag var inställd på att det skulle bli väldigt mycket dyrare, men sen hade de 50% på allt helt plötsligt? Så jag gav 1622 kr totalt. Jag hade turen att råka gilla den billigaste av bågarna jag provade bäst, 474 kr var bågpriset och resten glaspriset.

Annat i veckan: utvecklingssamtal med Sander, jag testläste klart ett mycket bra fantasymanus på min skrivdag och fick även mer testläsarfeedback på mitt, idag söndag fixade vi klart det sista med Sanders nya bokhylla (satte i utdragslådorna som vi plockade från gamla bokhyllan, satte på väggfästeskydd) och ska nu bara göra oss av med de sista utrensade prylarna (gosedjur, ej längre behövda tyglådor m.m.).

Läser: Shutter Island av Dennis Lehane – minibokcirkeln med Jonas fortsätter, vi har läst cirka en tredjedel och pratar kontinuerligt om den.

Tittar på: Jag och Jonas har börjat se Santa Clarita Diet och jag kollar vidare på Gilmore Girls. Fredagsfilmen blev Damsel, nya Netflixfilmen med Millie Bobby Brown.

Pusslar: Fortfarande Skönheten & odjuret, fortfarande inte så mycket. Måste bli bättre på att ta pusselpauser!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *