Hoppa till innehåll

Bokcirkel, semesterplanering och glasögon

I tisdags var det bokcirkelträff på Shere Khan och vi pratade om Drömmen om ett träd. Trevligt!

I onsdags lade jag en stor del av “skrivdagen” på semesterplanering. Vi har nämligen bestämt att skaka liv i de gamla tågluffsplanerna från 2020. Så Italien, nu kommer vi! Har klurat en hel del nu på sistone och det mesta är spikat. Vi kommer sova i Köpenhamn, Innsbruck, Venedig, Rom (eller Ostia vid kusten, men på tunnelbaneavstånd från Rom), Desenzano, Tirano, Chur. Nattåg Hamburg – Innsbruck, Zürich – Berlin och förhoppningsvis Berlin – Stockholm (annars kanske det blir en övernattning till någonstans). Coolt! Vi tänkte ju förut att vi inte skulle åka till Italien på sommaren pga att det kan bli så hiskeligt varmt, men nu har vi glömt bort lite hur jobbigt det är när det är varmt, tror jag …

Coolt med storslagna planer (även om jag jobbar på att släppa chocken angående hur dyrt det blir) och har nån tips om någon av städerna emottages allt tacksamt. Har som sagt klurat och krånglat en del. Tänkte först köra med Interrail, men ändrade mig. Det var bara nattågen som blev billigare med Interrail så det räckte inte riktigt för att motivera det. Hade dock hunnit boka två nattåg med Interrail-rabatten, men avbokade och bokade om utan, phew.

I torsdags rockade vi sockorna. Jag hade eventuellt tänkt gå till kontoret, men det blev i stället att jag rockade hemma utan att någon såg … oh well. Barnen rockade i skolan i alla fall.

I fredags var jag på kontoret på Stureplan för att det var teammöte. På hemvägen hämtade jag mina nya glasögon! Yay! Jag ser mycket bättre än med de gamla. Hade på mig dem hela fredagkvällen och lördagen, men idag är det skönt att ha linser igen. Det är ju svårt att komma ifrån att det är knepigt med starka glasögon. Jag tog ju de tunnaste glasen jag kunde hitta och som skulle förminska mitt ansikte så lite som möjligt, men jag kan inte säga att jag märkte någon skillnad mot de gamla. Och så är det ju det där med att jag bara ser riktigt bra på en liten punkt rakt fram. Tittar jag minsta lilla snett blir det genast skevt och suddigt, så det är att vrida huvudet som gäller. Plus att synfältet såklart är begränsat och inramat av glasögonen på ett sätt man slipper med linser. Men jag kommer såklart använda de nya glasögonen åtminstone mellan sängen och badrummet och när jag t.ex. är förkyld och kliig i ögonen.

Har visst inte lyckats ta någon bild med nya glasögonen utöver min ganska awkward selfie jag tog igår när jag bockade av mitt marsdopp …

Nu kan jag visa före- och efterbilder från Sanders rum med gamla och nya bokhyllan:

Hans tejpade VR-ruta syns också. :) Nu har han lite mer plats att stå och veva med armarna.

Fredagsfilmen blev Alien och igår lördag såg jag och Jonas även Snöns brödraskap om flygolyckan i Anderna 1972.

Läser: Shutter Island av Dennis Lehane, jag och Jonas bokcirklar vidare. Hämtade dessutom en reserverad biblioteksbok med tvåveckorslån, så får nog lägga på ett kol …

Tittar på: Santa Clarita Diet med Jonas, även om vi inte är så flitiga. Gilmore Girls själv.

Pusslar: Fortfarande inte klar med Skönheten och odjuret …

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *