Hoppa till innehåll

Våffeldagen, Jonas namnsdag och påskhelgen

I måndags åt vi såklart våfflor, för det var våffeldagen.

Jag hade ingen skrivdag/ledig dag eftersom jag gjort en rockad. Jobbade denna onsdag och ska jobba nästa, för att i stället vara ledig på torsdag och fredag på påsklovet.

På skärtorsdagen körde vi vår lilla äggjakt som vi började med i stället för att skicka runt barnen som påskkärringar under coronatiden. Det fastnade liksom. :)

I fredags var det ledig långfredag och Jonas namnsdag. Han fick godis i present, scones till frukost, pasta pistou till lunch och pizza till middag. Till fikat hade jag gjort ett kul litet projekt: sju sorters kakor! Jag bakade drömmar, finska pinnar, kolasnittar, schackrutor, bondkakor och chokladsnittar.

Jonas och jag körde ett parti av Stardew Valley-brädspelet och till fredagsmyset såg vi The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.

Så blev det påskafton! Påskharen hade lämnat ett brev till barnen och de fick springa runt till en massa olika ställen innan han till sist ledde dem till påskäggen … Vi åt mumsig påsklunch, tog en promenad till popup-återbruksstationen (hade en del att lämna efter Sanders bokhyllerensning m.m.) och en liten bit till, slappade och så spelade vi en omgång Wingspan på kvällen. Mysigt.

Idag hade Ava sitt läxhjälpsjobb och sen åt vi påskmat för sista gången. :) Sen åkte Jonas och barnen till Oskarshamn för att hälsa på farmor och farfar i ett par dagar. Jag har haft en lugn eftermiddag/kväll och njuter av att få sköta mig själv och göra saker när jag vill. Till exempel ska jag nog äta middag snart, 21:28 … haha.

Vi turas om, så nästa vecka är det jag som åker iväg med barnen en sväng (därav ledig torsdag-fredag).

Läser: Läste precis ut När allt är över av Charlotte al-Khalili. Får se vilken jag börjar på härnäst.

Tittar på: Vi såg första avsnittet av nya Ronja på Netflix till påskfrukosten! Kul! Får se om alla vill vara med och se hela … Jag och Jonas har börjat titta på 3 Body Problem, trots att vi inte sett klart Santa Clarita Diet. Och jag tittar på Gilmore Girls.

Pusslar: Haha, fortfarande Skönheten & Odjuret … men det har gått framåt litegrann i alla fall.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *