Hoppa till innehåll

David 20!

Lördagen den 2 juni fyllde David 20 år! Jag uppvaktade på sängen på morgonen med mina presenter: strumpor, nalle, klocka, kakor, grattispärlplatta. Och ett glas saft såklart. Sen städade David hela lägenheten medan jag låg i sängen och hade ganska ont…

Strax efter 3 började det droppa in folk med blommor och presenter. Ritha, Lasse, Mattias, Per-Olov och Ann-Kristin kom först, mina föräldrar ringde och sa att de bara skulle titta in på Biltema först… så vi började fika lite utan dem. Tyvärr var det värsta dagen hittills för mig, vad gäller smärtan i halsen. Den attackerade titt som tätt och då var jag tvungen att lägga mig ner med huvudet på sidan… Försökte äta banan, men det gick inte bra, gjorde vrålont.

Så småningom promenerade vi bort till Restaurang Gusto i centrala Sundbyberg. Inte helt billigt, men de hade väldigt fin mat i stora portioner… Gissa om jag blev avundsjuk på allas smaskiga måltider. David och mamma, som satt närmast, åt någon fläskfilé med en massa gott, den kostade ca 150 spänn… Jag beställde pannkakor från barnmenyn. “Det är för barn under 15 år…” påpekade servitören och jag blev givetvis glad för att han inte verkade tro att jag var 12. :) Jag fick mina pannkakor i alla fall, när jag berättade att jag precis opererat bort halsmandlarna.

Vem hade tallriken kvar sist, tror ni? När alla andras tallrikar, som burit mastodontberg med mat, blivit undandukade satt Helena kvar och tragglade med sina tre små pannkakor. Fick skölja ner dem med rikligt med vatten… Blev väldigt mätt också, magen vänjer sig vid att inte äta nåt.

Hemma vankades det fika igen. Jag smakade lite av klegget som fastnade på tårtspaden, så jag kan nog säga att tårtan var god. :) David hade gjort den aaaaalldeles själv, fast jag hade skrivit “puss å kram” på den med grönt pyntgelé (David hade skrivit 20).

David åt förresten rödvinssås till maten och fick en flaska mousserande i present. Verkar som att han nöjer sig med 5 månader som nykterist den här gången. Det lät i alla fall som att han tänkte dricka vinet vid tillfälle. :) Kan ju vara trevligt att dricka vin när vi fyller år också, en röd Guntrum kanske. Undrar var vi är då.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *